'Ne féltsen minket tanárnő' - Molnár Piroska mesélt

Visszavonulásról még álmodni sem mer, de egy kis lassításra már igent mondana Molnár Piroska. A Nemzet Színésze arról számolt be, hogy az idei nyarat is végigdolgozta, tévéfelvételről ment a Mágnás Miska próbáira Szegedre.

piroska

Molnár Piroska már újra próbálni kezd, ezúttal a Csongor és Tünde Mirigyét a Nemzeti Színházban. “Visszavonulni? Nem olyan egyszerű ez” - mondta a Kossuth- díjas művész a Blikknek. “Az embernek ennyi idősen már ott motoszkál a fejében, hogy jó lenne kicsit leülni. De amíg bírom, és amíg hívnak, addig csinálni kell. Megmondom őszintén, így azért izgalmasabb is az élet. Persze pihenni kell, én utazgatni már nem annyira szoktam, de van egy kis tengerparti üdülőhely a horvát tengerparton, ahova mindig szívesen elmegyek, ha időm engedi” – fogalmazott a színésznő, aki a keddi délután a Pécsi Nemzeti Színházban is fellép az először megrendezésre kerülő Országos Színházi Évadnyitón.

tobben

Spiegl Anna, Hoffer Károly, Czupi Dániel, Szolár Tibor, Ivanics Tamás, Márkus Sándor, Makra Viktória, a végzős osztály tagjai

Molnár Piroska arról is beszélt, hogy ebben az évadban a Színház és Filmművészeti Főiskola elsős bábszínészosztályát oktatja. “Idén új osztályt kezdek, az eddigi diákjaim végzősök, rendszeres óráik már nincsenek” - mondta a színésznő. “Megint indul bábszínészosztály, s bennem is felmerült a kérdés, hogy talán Dunát akarunk rekeszteni velük? De Asher Tamás, az egyetem rektora megnyugtatott, hogy igenis szükség van rájuk. Így lehet, hisz szerencsére a végzősök közül szinte mindenki elhelyezkedett már. Nagyon élvezem a tanítást, de persze féltem is őket. Egyre nehezebb a helyzet, telítve van a szakma, ma már nem ugrálnak úgy a színészpalánták után, mint anno utánunk tették. De kemény gyerekek ezek, mondják is mindig: ne féltsen minket, tanárnő!” – árulta el Molnár Piroska.

Forrás: Színház.hu, Blikk

süti beállítások módosítása