Tim Robbins a bársonyos forradalomról forgat filmet Prágában

A bársonyos forradalomról forgat filmet Prágában Tim Robbins amerikai színész, rendező.

A Wenceslas Square (Vencel tér) az első nemzetközi produkció, amely a csehszlovák rendszerváltás eseményeit dolgozza fel - mondta el Tomas Krejci, a film társproducere a Milk and Honey Pictures független produkciós cég képviseletében. Mint hozzáfűzte: a filmet világszerte forgalmazzák majd.
 A történet főszereplője a csehszlovák titkosrendőrség női alkalmazottja, aki azt a feladatot kapja, hogy kompromittáljon egy CIA-ügynököt. A produkció 1989-ben, a Csehszlovákiában lezajlott rendszerváltás idején játszódik.
    

tim_robbins

A forgatókönyv alapjául Arthur Phillips Wenceslas Square című novellája szolgált, amely a csehszlovák kommunista rendszer összeomlásáról szóló Wild East: Stories from the Last Frontier című kötetben jelent meg.
    

A filmet teljes egészében Prágában és annak környékén, eredeti helyszíneken forgatják, a befejező jeleneteket pedig a címadó Vencel téren rögzítik. A szereposztás ősszel dől el, a produkció felvételei pedig jövő tavasszal kezdődhetnek.
    

A Milk and Honey Pictures prágai és Los Angeles-i székhelyű független filmprodukciós vállalat, amely nemzetközi játékfilmek és tévésorozatok megvalósításában működik közre. Korábban A Dűne gyermekei, az Anne Frank igaz története és a Penge 2. című produkciókban vettek részt 

süti beállítások módosítása