Bakota Árpád: 'viszonylag szerencsés baleset volt'

Várhatóan három hónapot vesz igénybe a szoboszlói reptéren vitorlázó repülőgéppel lezuhant színész felépülése - írja a dehir.hu.

Szombat délelőtt tizenöt méter magasról lezuhant egy vitorlázó repülőgép a hajdúszoboszlói repülőtéren. A gépet Bakota Árpád, a debreceni Csokonai Színház színésze vezette.

A vitorlázót épp vontatták, hogy fel tudjon szállni, ám egy légáramlat megdobta, így a vontató gép fölé került. Amikor a pilóták ezt észrevették, rögtön oldottak, de ez a magasság nem volt elég, hogy Bakota Árpád felhúzza a vitorlázó gépet, így az orral a földbe csapódott. A színész a gerincét fájlalta, így mentőhelikopterrel vitték a debreceni Kenézy Kórházba, ahol kiderült, egy csigolyája eltört - olvasható a dehir.hu cikkében.

bakotaarpad

A portál Bakota Árpádot telefonon érte utol. A színész elmondta, hamarosan kiderül, hogy megműtik-e, de az orvosok azt mondták neki, felépül.

„A körülményekhez képest jól vagyok. Várhatóan három hónapig kell majd pihennem, ennyi idő fog kiesni az életemből akkor is, ha műtenek, s akkor is, ha gipszbe teszik az eltört csigolyát. Az orvosok azt mondták, hogy ugyan ugyanolyan nem lesz, mint régebben, de nem kényszerülök tolószékbe, s újra színpadra tudok majd állni. Így azt mondhatom, hogy ez egy viszonylag szerencsés baleset volt, köszönhető ez a nagyon jó gépnek is” – fogalmazott a színész.

Bakota Árpád elmondta, régi szerelme a repülés. Miután felvették a Színművészetire, kihagyott egy hosszabb időt, de tíz éve újra repül.

„Ez egy olyan szenvedély, amit nem lehet kiirtani az emberből. A balesetem után azonban teljesen fel kell épülnöm, s meg kell szereznem az orvosi igazolásokat, hogy újra repülhessek” – mondta.

Forrás: dehir.hu

süti beállítások módosítása