Évadnyitó a Deutsche Bühne-nél is

Öt bemutatót tervez a szeptemberben kezdődő színházi évad első felében a szekszárdi Magyarországi Németek Színháza (Deutsche Bühne Ungarn - DBU), köztük egy Ionesco-abszurdot, valamint Lutz Hübner és Matei Visniec egy-egy darabját.

Az évadot szeptember 4-én, a német kortárs szerző, Lutz Hübner: Margit jelenete a 89. oldaltól című komédiájával nyitják, amelyet májusban már bemutattak - mondta kedden Frank Ildikó, a társulat igazgatója.
A darab - amely Goethe Faustjának próbájáról szól - páros jelenetekkel viszi a nézőt a színház kulisszái mögé; a Florin Gabriel Ionescu rendezésében látható előadás érdekessége, hogy a színészek párban felcserélhetők a szerepekben. A darab négy színész szereplőjét Juliane Baldy, Alica Weirauch, Matthias Patzelt és Tom Pilath alakítja.

CULTiRiS_39041_web_Fotó: cultiris.com

Várhatóan október közepén mutatják be Matei Visniec: Paparazzi, avagy egy elvetélt napfelkelte krónikája című darabját. Az Európa-szerte népszerű francia író a világvégét élő adásban közvetítő művének ez lesz az első hazai bemutatója - hívta fel a figyelmet a színház igazgatója. A darabot Dan Topa bukaresti rendező állítja színpadra.
Az évad utolsó előadása Eugene Ionesco 1971-es A lecke című klasszikus abszurd drámája lesz, várhatóan novemberben.
A DBU két gyermekdarabbal is készül az évad első felében. Verena Koch rendezésében a Hókirálynő című Andersen-mese adaptációját láthatja a színház gyermekközönsége, Garay János születésének 200. évfordulója alkalmából pedig Az obsitos című elbeszélést magyarul mutatják be - mondta Frank Ildikó.

MTI

süti beállítások módosítása