Hat bemutatóval várja a közönséget a pécsi Bóbita Bábszínház

A Csip-csup mese című előadás augusztus 25-i bemutatójával veszi kezdetét a 2012/2013-as évad a pécsi Bóbita Bábszínházban, amelynek műsorát Sramó Gábor igazgató vázolta fel a teátrum keddi évadnyitó társulati ülésén.

"Az óvodásoknak készült Csip-csup mesén kívül a következő idényben még öt új előadást láthat a közönség: a magyar és német nyelvű Süssünk, süssünk valamit című, anekdotamesékből álló darabot, a Brémai muzsikusok átiratából született Tettyei muzsikusokat, valamint az Árgyélus Királyfi és Tündérszép Ilona, a Hamupipőke és A kis hableány című klasszikusokat" - közölte az igazgató.
Sramó Gábor szólt arról, hogy a Bóbita művészei Pécsen kívül várhatóan több hazai városban és külföldön is fellépnek, leghosszabb útjuk a tervek szerint Tajvanra vezet, ahová a nyáron Pécsen is bemutatkozott tajvani árnyjátéktársulat meghívására utaznak.

9810-bobita-babszinhaz

A direktor az elmúlt évadot értékelve örömének adott hangot, hogy a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően már modern körülmények között dolgozhatnak és fogadhatják a látogatókat a Zsolnay negyedben kialakított új otthonukban. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy az előző időszakhoz képest 227-ről 250-re emelkedett előadásaik száma, a nézőké pedig meghaladta az előző évi 24 ezret.
Hozzátette: a nézőszám emelése továbbra is kiemelt feladat, szeretnék, ha a produkciók mellett a bábmúzeum és a bábkészítés műhelytitkai iránt is egyre nagyobb lenne az érdeklődés.
A Bóbita Bábszínház 1961-ben alakult és 1981-ben vált hivatásos bábszínházzá. A teátrum a Pécsi Nemzeti Színház tagozataként működött, 2004-ben azonban önállósult, ami hosszú távon jobb érdekérvényesítést, jobb anyagi hátteret jelenthet az intézménynek.
A bábszínháznak jelenleg huszonkét munkatársa van, közülük heten bábművészek, a többiek a bábok és díszletek készítésével, a műszaki háttér megteremtésével, adminisztrációval foglalkoznak. A társulatot idén kisegítők és vendégművészek is erősítik.

MTI

süti beállítások módosítása