Temesváron tart workshopot Grecsó Zoltán

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház az elmúlt években nagy sikerrel megszervezett műhelymunka folytatásaként idén is workshopot szervez fiatal színészek és főiskolások részére 2012. szeptember 3-9. között, Grecsó Zoltán táncos-koreográfus vezetésével.

Grecsó Zoltán 2006-ban diplomázott a linzi Anton Bruckner Privatuniversität diákjaként. Az egyetem évei alatt a Performe-Dance tánciskolában oktatott, valamint a városi szinház, a Landestheater Linz társulatában dolgozott táncosként. Tanulmányai elvégzése után csatlakozott a Frenák Pál Társulathoz, majd létrehozta a heti rendszerességgel jelentkező, saját improvizációs stúdióját, mely a Willany Leó Improvizációs Táncszínház néven vált ismertté. Jelenleg szabadúszó táncművészként legtöbbet a Duda Éva Társulattal, táncpedagógusként, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kortárstánc tanáraként dolgozik. 2009 óta koreográfusként is működik.

A workshopról:
Az oktatás napi 8 órában zajlik, délelőtt 10-14 és délután, 18-22 óra között. „Az óra jókedvű és kötetlen. A test alapos bemelegítése közben már folyamatosan zajlik az alapfogalmak gyakorlati és elméleti elsajátítása. Mindezt olyan táncos koreográfiák követik, amelyek direkt módon is fejlesztik az alapvető koordinációs szabályszerűségek elsajátítását. Ezután könnyed tánccal és alapos nyújtással levezetjük a tanultakat. Az óráimat olyan táncosok, nem táncosok figyelmébe ajánlom, akiket foglalkoztat az egyszerűség, a normalitás, szeretnének hinni magukban, szeretnék szeretni magukat és másokat." - Grecsó Zoltán

A tanfolyamon résztvevők létszáma korlátozott. Várják az erdélyi magyar színházak, illetve a délvidéki magyar színházak fiatal színészeinek és a színművészeti főiskolák diákjainak jelentkezését. Előnyben részesülnek a színészek, illetve azok, akik már korábban részt vettek a színház által szervezett tanfolyamon. A tanfolyam ideje alatt ingyenes kollégiumi szállást biztosítanak. A tanfolyamon való részvétel mindenkinek ingyenes, a jelentkezőknek csak az útiköltséget kell állniuk.

A kitöltött űrlapot kérik a paul.sarvadi@gmail.com e-mail címre küldeni. Bővebb információk és kapcsolattartás: Paul Sarvadi, PR-referens, Tel: 0040/752-111.802.

Jelentkezési határidő: 2012. augusztus 27.

Forrás: tm-t.ro

süti beállítások módosítása