Csak 2015-ben nyílhat meg a Berlini Állami Operaház

Regula Lüscher, a berlini építkezésekért felelős titkár ismét megerősítette, hogy a Staatsoper Unter den Linden nem nyílhat meg 2015 előtt.

A világhírű operaház felújítási munkálatai egyre több időt és pénzt emésztenek fel. Az átadást már tavaly is elhalasztották egy évvel, bár az operaháznak az eredeti tervek szerint 2013. október 3-án már újra működnie kellene. 
Ám a jelenlegi információk szerint 2014-re sem készül el a berlini dalszínház, Regula Lüscher most már 2015-ös határidőt prognosztizál. Egyebek között azért, mert a XVIII. század közepén az építkezés során a talajviszonyokat nem kellő gondossággal vették figyelembe. 

Berlin_Staatsoper Az alapozás megerősítésén, az akusztikai tér megnövelésén kívül a klasszicista operaházat és a mellé kerülő raktárt a tervek szerint egy földalatti folyosóval kötik össze, a talajvíz miatt ezt is nagyobb szigetelést igényel, sok bonyolult és időigényes munkát kell összehangolni. 
A Berlini Állami Operaház intendánsa, Jürgen Flimm intendáns és a zeneigazgató, Daniel Barenboim mégis azt kéri, hogy legalább 2014-re hozzák előre aszínház megnyitását. 
A Staatsoper Unter den Linden felújítása a német fővárosban zajló legnagyobb kulturális projektek közé tartozik. A munkálatok tetemes összeget, több mint 250 millió eurót emésztenek fel.

süti beállítások módosítása