Nem perel tovább Barta Dóra - Egyezséget kötnek az egri színházzal

Közleményt olvashatnak, melyből kiderül, hogy az egri Gárdonyi Géza Színház és az elbocsátott tánctagozat-vezető Barta Dóra peren kívüli egyezséget kötnek.

ELŐZMÉNY

2011 áprilisában hírül adtuk, hogy nem tartja jogszerűnek elmozdítását Barta Dóra, az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozatának leváltott vezetője; és a táncművész-koreográfus munkajogi pert indít a teátrum ellen, bár Egerben maradna táncosaival.

dora

KÖZLEMÉNY

Barta Dóra a Magyar Köztársaság Érdemes Művészeként kitüntetett táncművész tánctagozat-vezetői megbízását munkáltatója, az egri Gárdonyi Géza Színház 2011. február 1-től kinevezett igazgatója - fenntartói állásfoglalás alapján - 2011. március 24-én visszavonta.

Barta Dóra a vezetői megbízás visszavonását keresetében, mint jogellenes munkáltatói intézkedést az illetékes Munkaügyi Bíróságon megtámadta. A felek a jogkérdés egyedisége és a peres eljárás várható időtartamára tekintettel úgy határoztak, hogy peren kívül egyezséget kötnek, a peres eljárást nem folytatják.

Barta Dóra vezetői megbízása visszavonásának hatályon kívül helyezése időpontjában, annak napjától a felek a határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyt közös megegyezéssel megszüntették.

süti beállítások módosítása