Összefogásra szólít fel Blaskó - Veszélyben az évad Egerben

Az egri Gárdonyi Géza Színház működésének fenntartása érdekében összefogásra szólította fel a társulat tagjait a teátrum szerdai évadnyitó ülésén Blaskó Balázs, az intézmény igazgatója.

A teátrum működését egyre alacsonyabb összeggel képes támogatni a fenntartó városi önkormányzat és a saját bevételek is elmaradnak a tervezettől - közölte az igazgató. Hozzátette: növelni kell az eladott bérletek számát, ezért munkaköri leírástól függetlenül a társulat valamennyi tagjának segítenie kell a színház működését.
Blaskó Balázs elmondta, hogy az új évadban nyolc nagyszínházi bemutatót terveznek Egerben. Ezek mindegyikére egyelőre nincs meg a pénz, ám azt remélik, hogy a sikeres produkciók nyomán lesz forrás valamennyi bemutató megtartására.

Blasko_Balazs_webFotó: magyarteatrum.hu

A műsorterv szerint színpadra kerül a Zerkovitz-Szilágyi szerzőpáros operettje, a Csókos asszony, Murray Schisgal: Szerelem, ó! című vígjátéka, G. B. Shaw Szent Johannája, a Moulin Rouge című táncjáték, a Muzsika hangja című musical, valamint Csiky Gergely: Buborékok című vígjátéka. A gyerekek az Óz, a nagy varázsló című zenés mesejátékot és Szőke Andrea Égimeséjét láthatják a 2012/13-as évadban.
A stúdiószínpadon Magyar Elemér: Keresd a nagyapát című szatirikus komédiája, Marc Camoletti: Boldog születésnapot című bohózata és Kocsis Istvántól A drámaíró leghosszabb éjszakája kerül színre - ismertette a műsortervet Blaskó Balázs.
Habis László, a település polgármestere felhívta a figyelmet arra, hogy az önkormányzat arculatépítést folytat, vagyis márkanévvé kívánják tenni az Eger elnevezést. Mint mondta, ebben a munkában különösen fontos szerepet játszanak a kulturális intézmények és az olyan előadóművészeti műhelyek, mint a színház.

Forrás: Színház.hu, MTI

süti beállítások módosítása