Ajándékoznak a jegyvásárlóknak - közeleg a 60. komáromi évad

Nagy ünnepre készül a Komáromi Jókai Színház: a szlovákiai magyar színjátszás 60. színházi évadára! A teátrum öt bemutatóval és számos kísérőrendezvénnyel készül a 2012/2013-as évadra.

Az ünnepi évad kínálata:
Elsőként, október 12-én Georges Feydeau: Egy hölgy a Maximból című komédiája kerül bemutatásra Verebes István vendégrendezésében. A darab egy tisztességben megőszült hírneves orvostanárról szól, aki egyszer, csak egyetlen egyszer valami őrültségre határozza el magát: engedve kollégája unszolásának, engedélyez magának egy görbe estét.
Majd Spiró György: Príma környék című komédiáját láthatják, amely az öregek, az elhagyatottak, a „feleslegessé váló” családtagok problémájával foglalkozik. A darab rendezője Valló Péter, a bemutatóra november 30-án kerül sor.
Az jubileumi évad harmadik bemutatója Shakespeare: III. Richárd  című királydrámája, melyet Martin Huba rendez. Bemutató: 2013. február 8-án.

201208221236350berlethirdetes

A premierek sorát Tasnádi István: Magyar zombi című komédiája követi 2013. április 1-én, Bagó Bertalan rendezésében. Az előadás egy negyvennégy éves nagyábrándi lakosról szól, aki elvesztvén munkáját és életkedvét, bezárkózik a kerti budiba és öngyilkosságot tervez. Környezete nem is igyekszik lebeszélni tettéről. Úgy gondolják, hogy a halálából hasznot húzhatnak.
Az ünnepi évadot Fenyő Miklós – Tasnádi István: Made In Hungaria című zenés vígjátéka zárja, melyet a színház főrendezője, Méhes László visz színnre. A Fenyő Miklós életét feldolgozó darabban a Hungária együttes legnépszerűbb számai csendülnek fel.
A 2012-2013-as színházi évad bérleteiről, az ünnepi évad kísérőrendezvényeiről bővebb információt találnak a színház honlapján: www.jokai.sk
A bérletek megvásárolhatók: hétfőtől péntekig 09.00 – 12.00 és 13.00 -15.00 óra között (valamint az előadások kezdete előtt egy órával). Szeptemberben péntekenként 17:00-ig. Információ a +421 35 7908 150-es telefonszámon.
Szeptemberben az első 60 bérletvásárló ajándékot kap!

Forrás: jokai.sk

süti beállítások módosítása