It`s going to get worse and worse and worse, my friend

Táncos karrierjét az Ultima Vez-nél kezdte, táncolt a Needcompany-ban, Arco Renz, Jan Fabre és Sidi Larbi Cherkaoui produkcióiban. Most Magyarországra érkezik az Egyre rosszbb és rosszabb és rosszabb lesz, barátom című produkciójával, amellyel már bejárta a fél világot. Lisbeth Gruwez jön a MU Színházba.

Lisbeth_Gruwez_Worse_4

It`s going to get worse and worse and worse, my friend

A beszéd hatékony fegyver. Évszázadok során embertömegeket tett befolyásolhatóvá vagy éppen forradalmakat és háborúkat táplált. Mindezt csupán a szavak erejével. A beszélő gyakran a saját szavainak ereje által fordul ki önmagából és lesz saját hangjának megszállottja, esik teljes extázisba, miközben a világhoz beszél.

Egy ultra-konzervatív amerikai televíziós prédikátor, Jimmy Swaggart beszédét alapul véve táncolja el nekünk Lisbeth Gruwez a prédikálás mámorát, az eksztatikus beszédet: ami a beszélő szavain át barátságosan közelít, már kétségbeesésként csapódik le a közönségben, míg végül a prédikátort mozgató valódi erő is felszínre tör: az erőszak.

Melanie Suchy, BALLET TANZ újságírója így írt a darabról:

"Kontroll mindenek felett. Meg forma. Valamint az erőszak, amelyet végtelen bravúrral táncol el Lisbeth Gruwez. Vége a mellébeszélésnek. Vége az álszerénységnek. Innentől csak rosszabb jöhet, barátaim. Úgy legyen!" 

Lisbeth Gruwezről

Lisbeth Gruwez 6 éves korában kezdett balettozni. Tanulmányait az antwerpeni Stedelijk Instituut voor Ballet-ben, majd a P.A.R.T.S.-ban folytatta.
Táncos karrierjét az Ultima Vez-nél kezdte, táncolt a Needcompany-ban, Arco Renz és Sidi Larbi Cherkaoui produkcióiban és jónéhány évig dolgozott Jan Fabre-vel. A ma este látható előadás bemutatója 2012. január 13-án volt Brüsszelben, azóta bejárta már a fél világot.

koncept, koreográfia, tánc: lisbeth gruwez
zene, hangkulissza: maarten van cauwenberghe
jelmez: véronique branquinho
tanácsadó: bart meuleman
fényterv: harry cole, caroline mathieu

producer: voetvolk vzw
koproducerek: grand theater groningen, troubleyn/jan fabre, theater im pumpenhaus, andwhatbeside(s)death
támogatók: provincie west-vlaanderen, vlaamse gemeenschap & provincie antwerpen

a vendégjátékot az nka támogatása tette lehetővé.

Lisbeth_Gruwez_Worse_7

Isbeth Gruwez / Voetvolk (B) : It`s going to get worse and worse and worse, my friend

szeptember 6. 20:00 csütörtök
45 perc

szóló

jegyár: 2000 Ft

diákjegy: 1200 Ft

nyugdíjas jegy: 1000 Ft

támogatói jegy: 3000 Ft

süti beállítások módosítása