“Nagyszerű kondíció a zenés színház” – Szente Vajk nem unatkozik

Szente Vajkot szeptember 21-től a Mary Poppins című musical egyik főszereplőjeként láthatjuk a Madách Színházban, a színész azonban nyáron sem pihent. Az m1-en vezette a Balatoni nyarat, rengeteget próbált, nemrég pedig feleségül vette szerelmét, Erdélyi Tímeát.

Vajk az elmúlt hónapokban megrendezte élete első darabját a Madách Színházban, az 1+3 néha 4 című bohózat mellett pedig a Csoportterápia című előadás szövegkönyve is az ő nevéhez köthető. És akkor még nem ejtettünk szót a Magyarország szeretlek című vetélkedőről, melynek többmilliós nézőtábora van, és arról sem, hogy a színházi és televíziós munkák, a Disney-filmek fordítása mellett még böjtölésre is maradt ereje. Arra a kérdésre, hogy mindezt, hogy bírja, Vajk csak ennyit fűzött hozzá:

"Sok zenés előadásban játszom. Ez nagyszerű kondíciót kölcsönöz. Emellett azért nagyon sokat futok, szinte minden nap, ha nem játszom. És böjtölök minden évben, húsvét előtt 40 napot. Még édesapámmal kezdtük el együtt, és szép lassan a család és a barátok is bekapcsolódtak. Mára már a színházban is megfertőződött jó néhány barátom-kollégám, szóval egyre többen vagyunk."

vajk02

Szente Vajk augusztus végétől pedig ismét "beköltözik" a Madáchba és Berti szerepét próbálja a Mary Poppins-ban.

A musicalhez a szereplőket meghallgatáson választották ki: a gyerekek négyes, a felnőtt színészek hármas szereposztásban játszanak. Szente Vajk mellett Sándor Dávidot és Csonka Andrást láthatják a nézők Bertiként, az anya figuráját Gallusz Nikolett, Koós Réka és Ladinek Judit, az apa szerepét Dunai Tamás, Szerednyei Béla és Szervét Tibor alakítja, továbbá a színház számos meghatározó művésze is színpadra lép az előadásban.
 Szirtes Tamás még tavasszal elárulta: csaknem egész nyáron dolgozik a társulat. A bemutatót szeptember végén tartják: 21-én, 22-én és 23-án játsszák először az egyes szereposztások a produkciót.

vajk03

Néhány szó a Mary Poppinsról:

A színpadi adaptációt Cameron Mackintosh producernek köszönhetjük, aki „erőszakosságának" és kitartásának köszönhetően addig dolgozott az ügyön, míg végül 2004-ben bemutatták a filmből készült musicalt. Nagy erőfeszítések árán pedig a Madách Színház is megkapta a játszási jogokat. A díszlet- és jelmeztervek már elkészültek, akár csak a koreográfia.

Nyár elején az olvasópróbán pedig az is bebizonyosodott, hogy 2012 legnagyobb musical szenzációja készül. 

A díszletről – melyet Rózsa István álmodott meg – csak annyit árulhatunk el elöljáróban, hogy tökéletesen alkalmazkodik Mary Poppins mesés lényéhez, folyamatosan változik, mozog és alakul. Az esernyőformájú vetítővászon már csak hab a tortán. A pompás jelmezek pedig Romhányi Nóra munkáját dicsérik. Július 13-ig próbálták a musicalt, majd augusztusban – egy kis nyári pihenőt követően - folytatódnak a munkák.

 

Forrás: Színház.hu, Madách Színház, napidoktor

süti beállítások módosítása