Bábtechnikailag újfajta előadásokat ígér a Griff Bábszínház

Izgalmas, sokszínű, bábtechnikailag és bábmozgatás stílusában is újfajta előadásokat kíván bemutatni a 2012-2013-as évadban a zalaegerszegi Griff Bábszínház.

A bábszínház törekvése, hogy az előadások ugyanolyan esztétikai élmény jelentsenek a 3-14 éves korosztály és a felnőtt nézők számára is, mint a nagyszínházi előadások - mondta Pinczés István igazgató a társulat hétfői évadnyitó ülésén.
  

Az idei évadtól kinevezett igazgató kiemelte: minden évben láthat a közönség nép- és modern mesét, megismerkedhetnek más népek meséivel is. Lesz tematikus szerkesztett műsor, bemutatnak mozgásszínházi produkciót és műsorra tűnek egy ősbemutatót is, a darab megírására kortárs szerzőket kérnek fel. A speciális nevelést igénylő gyerekeket és a fogyatékkal élő ifjú felnőtteket kézműves játszóházi programokra várják, a fél év körüli gyermekeknek játszóházi, dédelgető, tipegő programokat szerveznek. A felnőtt nézőknek a Hevesi Sándor Színházzal közösen terveznek felolvasó színházi esteket.
  

Az új évadban a Sómese című előadás koprodukcióban készül a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínházzal.

griff

Októberben Jámbor József A három deviáns című darabját mutatják be, november végén Hóhullásban címmel a világ más tájain élő - japán, francia, angol, dél-afrikai, orosz és finn - gyerekek karácsonyi dalaiból, játékaiból adnak válogatást. A 2013-as esztendőt Csipike, az óriás törpe történetének bábszínházi bemutatójával kezdi a társulat, majd a Peti a képtárban című zenés mozgásszínházi produkciót tűzik műsorra. Az évad végén Koizumi Hirosi japán rendező a Hétalvó című népmese keleti feldolgozását állítja színpadra.
  

Pinczés István elmondta, hogy azt szeretné, ha az előadások esztétikai rendszere magasabb színvonalú lenne, mint az elmúlt években és a színészek nagyobb precizitással, "hitellel" vennének részt a munkában. Tavaly 3500 bérletet váltottak, idén szeretnék elérni, hogy emelkedjen a bérletesek száma. A társulat célja az is, hogy bővüljön a játszási lehetőség, országos, nemzetközi fesztiválokon is be tudjon mutatkozni a társulat.
  

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) az évadnyitón azt kérte a társulattól, hogy a korábbi évekhez hasonlóan ne csak Zalaegerszeg bábszínháza legyen a Griff, hanem lehetőség szerint továbbra is játsszanak a megye más területein is.
A polgármester a bábszínház legfontosabb céljának a "nézővé nevelést" tartotta. Ha a gyerekek jó előadásokat látnak, akkor megszeretik a színházat, így később a kőszínháznak is állandó nézői lesznek – fogalmazott a polgármester.

süti beállítások módosítása