Igazgató nélkül maradt a Figura Stúdió Színház

Pénteken adta hírül a szekelyhon.ro, hogy a Figura Stúdió Színház menedzseri állására pályázók közül senki nem érte el az ‘átmenő jegyet’. A minimálisan szükséges hetes osztályzat helyett a szóbeliig jutó Béres László 6,89-et kapott. A háttérben intézményvezető és fenntartó, valamint figurás alkalmazottak közötti rossz kommunikáció és elégedetlenség húzódik – írja a lap.

pal

Pál Attila és Gáspárik Attila döntéshozatal előtt

Az írásbeli vizsgát követően, amelyen a Figura Stúdió Színház élére pályázó Béres László 7,12-es, Dézsi Szilárd pedig 2,17-es osztályzatot kapott, további fejleményekről adhatunk hírt. Dézsi Szilárd óvást tett le, az újraértékelés során 3,94-es osztályzatot szerezve, ami kevésnek bizonyult ahhoz, hogy a szóbeli vizsgára jelentkezhessen. A vizsgáztató bizottság, melyben a szakmát Pál Attila, Gáspárik Attila képviselte, elnöke Szabó Hajnal, titkára Kovács Katalin volt, pénteken fogadta Béres Lászlót szóbeli vizsgára. Kétórás munka után nyilatkoztak a sajtónak, a döntést viszont ez utánra halasztották, mint mondták, olyan új információk jutottak tudomásukra, melyek megnehezítik, részben módosítják korábbi elképzelésüket az igazgató szerződésének meghosszabbításáról.

„Évek óta zajló rossz kommunikáció forog fenn intézmény és fenntartó között. Mind a kettő függetleníteni akarta magát a másiktól, erre tevődött rá egyfajta bizalmatlanság is. Tulajdonképpen nem is tudta a fenntartó, hogy mennyit pályáz még költségvetéséhez a Figura, ahhoz, hogy rendezvényeit megtarthassa” – jelölte meg az egyik okot Gáspárik Attila, hozzátéve: „úgy érzem, mi nem is vizsgáztatni vagyunk itt, hanem hogy megpróbáljuk a feleket közelíteni egymáshoz”. Pál Attilával egyetértésben kijelentették: döntésük során azt kell előtérbe helyezniük, hogy Gyergyószentmiklósnak szüksége van saját színházra, a Figura fenn kell maradjon, különben is Hargita megyében szakmailag a legjobb eredményeket ez a színház érte el.

Mind kiderült, a társulat tagjai is hangot adtak elégedetlenségüknek, a vizsgáztató bizottság tagjaihoz eljuttattak egy petíciót, melyben Béres László igazgatói tevékenysége elleni kifogásaikat fogalmazzák meg.

A folytatást itt olvashatják.

Forrás: Székelyhon.ro

süti beállítások módosítása