Új színészek a Hacktion csapatában

Megújul a Hacktion, az M1 bűnügyi sorozata: a harmadik évad részei epizodikusak lesznek, azaz egy-egy történetet dolgoznak fel. A főszerepet Anger Zsolt játssza a szeptember 17-től látható sorozatban. Fonyó Gergely, a Hacktion - Újratöltve vezető rendezője az MTI-nek elmondta: a műfaj továbbra is bűnügyi sorozat marad, viszont sokkal több humort csempésznek a történetbe.

"Az elvont számítástechnikai világból átemeltük a sorozatot a magyar valóságba, amit a nézők is sokkal jobban ismernek és értenek" - fogalmazott a rendező, hozzátéve, hogy az előző évadokban megismert hackerek természetesen továbbra is az informatika segítségével dolgoznak, de hangsúlyos szerepet kap a hagyományos nyomozás is. "A hackelést amúgy is nehéz volt vizuálisan megjeleníteni, hiszen a nézők nem a gép előtt pötyögő színészeket, hanem történeteket akarnak látni" - jegyezte meg.

harom

Az új epizódok főszereplője Szondi Péter főhadnagy, aki a korábban megismert Infrastruktúra Védelmi Osztag (IVO) megmaradt tagjainak is a főnöke lesz. "Szondi az analóg kor gyermeke" - jellemezte a karaktert Fonyó Gergely, aki szerint egy ilyen figurával többen tudnak azonosulni, ráadásul izgalmas feszültséget is teremt a számítógépes közegben. "Nem mindenki járatos az informatika világában. Szondi éppolyan vicces helyzetekben találja magát, mint az apa, aki a fia segítségére szorul, ha a számítógépen kell valamilyen problémát megoldania" - tette hozzá.

A sorozat a mai Magyarországon játszódik és a Kiemelt Ügyek Osztálya munkáját követi nyomon bűnesetről bűnesetre. "A csapat olyan ügyeket kap meg, amelyek kiemelt fontosságúak, megoldásukat gyorsan várják a felsőbb rendészeti vezetők" - mondta Fonyó Gergely, aki elárulta azt is, hogy a Hacktionben feltűnő bűnügyek többsége valóban megtörtént eseteken alapul; a forgatókönyvírók a rendőrséghez fordultak segítségért, történetekért. "A 12-es karikára tekintettel óvatosak vagyunk, ezért nincsenek vérfürdők, de izgalom bőven akad" - szögezte le a vezető rendező, aki szerint feszes tempóban dolgoznak.

ketto
Szondi Pétert Anger Zsolt alakítja. "Nagyon jó színész, és remek formában van" - indokolta választását a rendező, aki úgy vélte, a színészt alkata is alkalmassá teszi a mogorva, magának való figura eljátszására.
Anger Zsolt az MTI-nek elmondta: általában nem néz sorozatokat, mivel nem sok ideje jut televíziózásra. "Egy-két részt láttam a korábbi évadokból, de bevallom, nem tudtam ráhangolódni. Ez talán a sorozat struktúrájából fakadt, hiszen csak az érthette a szálakat, aki a kezdetektől figyelte a történetet" - fogalmazott a színész, aki szerint a harmadik évad ezen fog változtatni. "A csapatnak természetesen lesz egy összefüggő története is, a köztük lévő kapcsolatok, vonzások és taszítások, a múlt" - árulta el.
"Hálás feladat egy olyan rosszfiút alakítani, aki közben jó. Magányos farkast játszom, aki nyűgnek és koloncnak érzi a szabályrendszert, számára a cél szentesíti az eszközt. Nem vár parancsra, nem kopogtat, hanem berúgja az ajtót" - tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy van-e közte és a figura között hasonló vonás, azt felelte, a nyomozók életét éppen úgy felemészti hivatásuk, mint a színészekét.

gaspar

Anger Zsolt szerint nagyon jó csapat állt össze a harmadik évadra, ezért öröm számára a munka. "A már jól ismert szereplők, például Gubík Ági, Gáspár Sándor, Egri Bálint, Tóth Eszter mellett új tag Klem Viktor, aki nagyon tehetséges, jó partner, a Radnóti Színházban már dolgoztunk együtt. Új szereplő Erdélyi Tímea is, aki nem ismeretlen a tévénézők számára" - ismertette partnereit. A színész szerint kitűnő munkát végeznek az operatőrök (Babos Tamás, Gibárti Viktor, Hartung Dávid, Tóth Zsolt), és nagyon öröm, hogy együtt dolgozhat olyan rendezőkkel, mint Fonyó Gergely, Soós Péter vagy Pajer Róbert. "Boldog vagyok, hogy találkozhattam Pajer Róberttel. Egyik nagy kedvencemet, a Mami Blút éppen ő rendezte húsz évvel ezelőtt".
Anger Zsolt arról is beszélt, hogy nagyon jókor jött neki a felkérés a Hacktion főszerepére, mivel már egy éve nem dolgozikszínházban. "Egy kicsit megcsömörlöttem a színháztól, a könyökléstől, a fejvesztettségtől, a megalkuvástól. Ez persze nem most kezdődött, legalább húsz éve tart a magyar színházban, de nálam most telt be a pohár" - magyarázta. Megjegyezte: a színháztól természetesen nem lehet elszakadni, de most szüksége volt egy kis szünetre. Az elmúlt időszakban a forgatásokra és szinkronszínészetre összpontosított, jövő tavasszal pedig Dömötör Tamás rendezővel fog forgatni. "Bízom benne, hogy ez az új struktúra beváltja a hozzá fűzött reményeket, és a Hacktion több évadot is megérhet".

team

Fotó: Bara Szilvia

Erdélyi Tímea, aki Lang Petrát alakítja, az MTI-nek arról mesélt, hogy nagyon izgalmas számára egy kriminálpszichológus bőrébe bújni, megismerni a foglalkozás mindennapjait. Elmondta: Lang Petra alakja nem áll közel hozzá, de éppen ezért élvezetes számára a munka. "Viszonylag szabad kezet kapunk, a karakterek személyisége ugyanakkor lassan bontakozik ki, hiszen a sorozat elsősorban a nyomozásra fókuszál" - fogalmazott a színésznő.
A szeptember közepétől látható sorozatban a tervek szerint feltűnnek a régi kedvencek, például Hujber Ferenc, de szerepet kap többek között Kárász Zénó, Stefanovics Angéla, Schneider Zoltán vagy Barbinek Péter is.

süti beállítások módosítása