'Lehet, hogy énekesi pálya is kinéz' - Szilágyi Tibor 70 éves

Az augusztus 28-án hetvenedik születésnapját ünneplő Szilágyi Tiborral készített interjút a Vasárnap Reggel. Szemléztük.

"Optimista alkat vagyok, de nem tudom, ilyen maradtam volna-e, ha nem így alakul a sorsom. A tehetség mellett nagy szerencse kell ehhez a pályához" - kezdte a Kossuth-díjas színművész. Elárulta, soha nem kellett kilincselnie, mindig őt találták meg egy-egy szereppel. "Az viszont tény, hogy sokkal kevesebb munka van, mint régebben, és hogy az én generációmat az tartja életben, hogy rendszeresen ismétlik a régi tévéjátékainkat és filmjeinket" - fogalmazott Szilágyi Tibor.

A legújabb színészgenerációval nemcsak játszott, hanem nagyon sok színdarabot is rendezett, és állítja, rengeteg tehetséges, jobbnál jobb fiatal színész van ma is. "De miután ma nem készül annyi film, tévéjáték, nekik jóval kevesebb a lehetőségük a megmutatkozásra, leginkább csak színházban láthatók" - tette hozzá.

09_szilagyi3Fotó: vasarnapihirek.hu

Szilágyi a nemrég bezárt Kamaraszínházban négy szerepet is játszott. "Kicsit olyan érzés, mint amikor az ember egy közeli barátját, családtagját veszíti el, aki addig része volt az életének. Ha egy szerepet akár csak több tucatszor játszik az ember, az óhatatlanul hatással van rá. Még akkor is, ha általában két kezünkön meg tudjuk számolni az általam csak nekrológszerepnek nevezett alakításokat, azokat, amikben jól éreztük magunkat, és ez az érzés találkozott a közönség és a kritika ítéletével is" - fogalmazott.

A színész terveiről is beszámolt: "Foglalkoztat a gondolat, hogy énekeljek. Mert bár állítólag nincs rossz énekhangom, eddig csak a feleségemnek énekeltem fel négy népszerű dalt zenekari kísérettel az egyik születésnapjára. Pedig van egy felkérésem, aminek eddig nem tudtam eleget tenni, egy remek big band együttestől, a Budapest Orchestrától. Szóval lehet, hogy még nagy énekesi pálya is kinéz itt nekem!" - zárta a beszélgetést Szilágyi Tibor.

Az interjú a stop.hu-n olvasható.

süti beállítások módosítása