Klub és szalon indul - Évadnyitó a Radnóti Színházban

Elindult a Radnóti Miklós Színház 2012/2013-as évada: már elkezdődtek a Kurázsi mama és gyerekei című előadás próbái, amelyet Zsótér Sándor rendez.

Radnóti Klub indul

A színház közleménye szerint Bálint András igazgató az évadnyitó társulati ülésen hétfőn felidézte: az elmúlt évadot méltón koronázta meg Kováts Adél a Pécsi Országos Színházi Találkozón elnyert díja (Vágyvillamos - legjobb női alakítás). Emellett kiemelte, hogy a színházat idén nyolc kategóriában jelölték a Színikritikusok Díjára.

nyitoA színház szeptemberben több rendezvényen is jelen lesz: részt vesz a Pozsonyi Pikniken és az Autómentes Napon. Szeptember 21-én 17 órától pedig a Színház hátulról című hagyományos évadnyitó programjukkal várnak minden érdeklődőt.
Bálint András az évad bemutatói kapcsán elmondta: elkezdődtek a Kurázsi mama és gyerekei című előadás próbái, amelyet Zsótér Sándor rendez, a bemutatót október 12-én tartják. Az évad második premierje Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című művéből születik Szávai Viktóriával és Schneider Zoltánnal a főszerepben, Bálint András rendezésében, december 2-i bemutatóval.
A harmadik premierként a közönség Gogol Holt lelkek című regényének színpadi adaptációját láthatja, amelyet Morcsányi Géza és Valló Péter készít, a darab főszereplője Rudolf Péter. A könyv története nagyon mai, gonosz és egyben szórakoztató - áll a közleményben. A bemutató 2013. január 27-én látható.

radnoti

Az évad utolsó premierje egy fiatal magyar drámaíró, Nényei Pál Mozgófénykép című zenés darabja lesz, amely egy szemtelen, szórakoztató társadalmi rajz a 1930-as évek Magyarországáról, a főszerepben Szervét Tiborral.
Krizsó Szilvia Libikóka című sorozata folytatódik, az október 16-i előadás két vendége Horgas Eszter és Kovács "Kokó" István lesz. Folytatódik a KÖR színházi vetélkedő is, amelyet a Katona József Színházzal és az Örkény Színházzal közösen rendeznek középiskolás csapatok részére.
A Radnóti Színház ebben az évadban indítja el színházpedagógiai programját, amelynek célja aktív, résztvevő közönség toborzása - áll a közleményben.
Mint írták, a Radnóti Klub olyan 16 és 21 év közötti fiatalok jelentkezését várja, akiket érdekel a színház és a fantasy világa, a Radnóti Szalonba pedig olyan 55 év feletti színházbarátok jöjjenek, akik szívesen mesélnek és hallgatnak történeteket, emellett van kedvük Brecht Kurázsi mama című darabja kapcsán közösen játszani, gondolkodni. A vasárnapi szalonokba minden érdeklődőt várnak.
Az évadnyitón bemutatkozott a társulat két új tagja: Formán Bálint és Rétfalvi Tamás.

piknik

A Radnóti a Pozsonyi Pikniken

Szeptember 1-jén 10 órától egész napos programmal várja a Pozsonyi Piknik az érdeklődőket a Pozsonyi út és a Budai Nagy Antal út sarkán.

A színes műsorkavalkádból a Radnóti Színház is kiveszi a részét: 15.45-kor Bálint András egy Radnóti-verssel köszönti a költő özvegyét 100. születésnapja alkalmából, 17 órától részleteket láthatnak az Úr és kutya és a Naftalin c. előadásból, sőt, a délelőtt folyamán még havonta jelentkező Libikóka c. beszélgetős estünk háziasszonya, Krizsó Szilvia is dalra fakad. A piknik ideje alatt jegyek válthatók a helyszínen a Radnóti Színház előadásaira.

A részletes programért kattintson ide.

süti beállítások módosítása