Visszatérők és meglepetések az Operettszínházban

2012/2013-as évad első két hónapjában sok régi siker tér vissza, izgalmas szereposztásban, újra az Operettszínházban köszönthetjük Marica grófnőt, és sor kerül egy nemzetközi karmesterversenyre is! A szeptember-októberi hónapokra már kaphatók jegyek.

Immáron több mint tíz esztendeje a Marica grófnővel nyitott az újjáépített Budapesti Operettszínház, és most visszatér a legismertebb magyar arisztokrata: Marica grófnő, méghozzá ismét KEROŸ rendezésében. Csodaszép szólók, andalító duettek, vérpezsdítő táncok, látványos revü és igazi magyaros mulatás; Szép város Kolozsvár, Hej, cigány, Szent Habakuk, Ringó vállú csengeri violám - mindenkinek ismerős dallamok. Ha A Csárdáskirálynő Kálmán Imre legtöbbet játszott műve, akkor kétségkívül a Marica grófnő a legizgalmasabb és legkedveltebb... Ami nem csoda, hiszen egy slágerekkel teli, különleges, mégis korszerű történet elevenedik meg, különböző, saját maguk gyártotta hazugságok hálójában vergődő szerelmes emberekről! A 2012. október 19-től ismét megtekinthető Maricának ezt a rendezését Budapesten kívül Szentpéterváron, Jekatyerinburgban és Bécsben is látni lehet. A címszerepet most Bordás Barbara és Fischl Mónika alakítja, de társuk lesz a játékban Vadász Dániel, Vadász Zsolt, Dancs Annamari, Szendy Szilvi, Kerényi Miklós Máté, Lehoczky Zsuzsa, Felföldi Anikó, Peller Károly, Földes Tamás, Faragó András és Dézsy Szabó Gábor.

marica_530x220

Fontos eseménye lesz az őszi hónapoknak a Lehár Ferenc Nemzetközi Operett Énekverseny és a Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny után meghirdetett újabb nagyszabású nemzetközi megmérettetés, az Aranypálca - Kálmán Imre Nemzetközi Operett-Musical Karmesterverseny. A moszkvai, szentpétervári, graz-i, trieszti, kolozsvári, illetve kínai, japán, amerikai, ausztrál és persze magyar elődöntők után a látványos középdöntőknek, amit a Duna Televízió rögzít majd, a Budapesti Operettszínház ad otthont szeptember 21-én és 22-én. A felvétel négy részben lesz látható a képernyőn. A sorozat záróeseményére, a nagyszabású döntőre szintén a Budapesti Operettszínházban kerül sor 2012. október 27-én, a Magyar Operett Napja és Kálmán Imre születésének 130. évfordulója alkalmából. Az eseményt a magyar közszolgálati televízió közvetíti. Mindkét forduló látványos színpadi show lesz, a főszerepben természetesen a legjobb karmesterekkel, no és operett-, musicalsztárokkal, például Dolhai Attilával, Janza Katával, Szabó P. Szilveszterrel, Mészáros Árpád Zsolttal, Kerényi Miklós Mátéval, Kalocsai Zsuzsával, Fischl Mónikával, Oszvald Marikával, Szendy Szilvivel, Peller Károllyal, Faragó Andrással, valamint a Musical Együttessel, zene-, ének- és balettkarral!

2009_11_042q2

De a Csillagok éve első két hónapjában - sokszor frissült szereposztással - olyan remek előadások is visszatérnek, mint a nyáron ismét hatalmas szabadtéri sikert aratott Miss Saigon, a Szép nyári nap és a Cigányszerelem olyan vendégművészekkel, mint Szulák Andrea, Verebes István és Csonka András, az ötszázadik előadáshoz közeledő Rómeó és Júlia, A Csárdáskirálynő, a Rebecca, a remekül sikerült németországi turnéról visszatért A Szépség és a Szörnyeteg, a Veled, Uram!, a Menyasszonytánc, a Szentivánéji álom, a Mágnás Miska, a Lili bárónő, a Tavaszébredés és az Erdei kalamajka.

A 2012. szeptemberi és októberi előadásokra már válthatók belépők a Jegypénztárban, Szervezési és Közönségkapcsolati Irodában, továbbra is nyitva tartó pavilonban, az Andrássy út-Nagymező utca sarkán, valamint az ismert elárusító helyeken, illetve az Interticket weboldalán, ahol rögtön kis is nyomtathatja jegyét!

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása