A Nemzeti Táncszínház a düsseldorfi táncvásáron

Idén ismét részt vesz a Nemzeti Táncszínház a szerdán kezdődő, kétévente sorra kerülő düsseldorfi NRW Nemzetközi Táncvásáron.

A Nemzeti Táncszínház (NTSZ) mellett jelen lesz a szeptember elsejéig tartó vásáron a BLOOM! Dance Collective, a Duda Éva Társulat, az L1 Egyesület, a Tünet Együttes, a Műhely Alapítvány, az Érintéspont Alapítvány munkatársai, valamint Pataki András, a Szegedi Kortárs Balett igazgatója - közölte Nagy Orsolya, az NTSZ művészeti menedzsere az MTI-vel.
Düsseldorfban rendezik meg Európa legjelentősebb táncszakmai seregszemléjét, az NRW Nemzetközi Táncvásárt. A NemzetiTáncszínház – csakúgy, mint az elmúlt nyolc évben - idén is szeretné kihasználni az alkalmat, hogy a magyar táncművészetet nemzetközi téren is népszerűsítse ezen a biennálén.

BY6F4777BLOOM! Dance Collective: City

Mint írták, a táncvásár lehetőséget nyújt a személyes kapcsolatteremtésre, gazdag előadás és showcase kínálatával hozzájárul, hogy szakmailag is megfelelőképpen lehessen értékelni a hazai produkciókat, illetve figyelemfelkeltő a magyar együtteseknek.
A vásár szervezői fontosnak tartják, hogy a tánc ne csak mint árucikk, hanem mint művészet, illetve lehetséges életpálya is megjelenjen a vásáron. A táncos filmek vetítése és fotókiállítások mellett nemzetközi szakmai beszélgetések és ifjúsági szekció egészíti ki a programot.
A vásár hivatalos programjában magyar részről a Bloom! Dance Collective City című előadását mutatják be, valamint a Duda Éva Társulat két alkalommal játszhatja el szabadtéri performanszát Grecsó Zoltánnal.

MTI

süti beállítások módosítása