Café Budapest: Közeleg az októberi kortárs seregszemle

Már számos produkció részlete megtalálható a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál megújult honlapján; a táncos, színházi és zenei produkciók mustrája idén október 5. és 14. között valósul meg.

Tíz nap, amely csak a kultúráról szól - így összegezhető a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál tartalma. A Budapesti Őszi Fesztivál hagyományait folytató eseménysorozat a kortárs könnyű- és komolyzene nagyágyúit sorakoztatja fel. Az idei program meghatározó elemei az elektronika, valamint a vizualitás lesznek - közölte a szervező Budapesti Fesztiválközpont csütörtökön az MTI-vel.

cafe

A fesztivál felütéseként október 6-án a Műcsarnok főhomlokzatát színezik be a 2012-es Paint Up! Visualpower virtuális épületfestő verseny döntősei. 

Az A38 kultúrnaszádon a kultikus filmzenéiről világhíressé vált The Hidden Orchestra mutatkozik be szintén október 6-án. A hangulatról hangulatra barangoló zenei utazások egyik legkiemelkedőbb kortárs művelőjeként számon tartott edinburgh-i formáció azonban nem az egyetlen világsztár fellépője a fesztiválnak, a brit Matthew Herbert lemezlovas, zeneszerző, producer, a jazz és a digitális táncmuzsikák megújítója, méltatói szerint egyike az utolsó zenei polihisztoroknak. One Pig című legutóbbi albumával az Akváriumban ismerkedhet meg október 7-én a közönség.

 

A dán Hotel Pro Forma, a háborúk természetrajzát a japán képregények modorában elregélő War Sum Up című - a Nemzeti Színházban október 10-én csak egy este színre kerülő - darabja a nemzetközi színházi élmezőnyt képviseli, csakúgy, mint az Átrium mozi színpadán október 11-én és 12-én a Niv Sheinfeld és Oren Laor által színpadra állított, kortárs tánccal és szövegekkel tarkított Ship of Fools (Bolondok hajója) című produkció.

War Sum Up

A rangos külföldi fellépők sorát a Trafóban október 13-án és 14-én fellépő ausztráliai Chunky Move zárja az interaktív technológiára koreografált Glow című előadással. Új helyszín a Hollán Ernő utcában az Odeon mozit váltó Budapest Jazz Club, amely méltó otthona az idei Jazz maratonnak. A tizennégy fővárosi kortárs magángaléria részvételével megvalósuló Kortárs Galériák Éjszakája pedig idén a Café Budapest programkínálatát gazdagítja. Garaczi László EMKE – Volt egyszer egy kávéház című zenés játéka a Thália Színházban látható október 6-án

A közönség az előadások után sem marad majd egyedül: a cafébudapEST BAR mini performanszokkal, koncertekkel és a fesztivál előadásait summázó közönségtalálkozókkal várja tíz napon át minden este az érdeklődőket.

süti beállítások módosítása