Elhunyt Karácsony Tamás

Meghalt Karácsony Tamás, a Csiky Gergely Színház színésze. A Csiky Gergely Színház közleményét és szerkesztőségünk szavait olvashatják.

A Csiky Gergely Színház közleménye:

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy társulatunk tagja, Karácsony Tamás 2012. augusztus 30-án este elhunyt. A Csiky Gergely Színház Karácsony Tamást saját halottjának tekinti. Emlékét megőrizzük.

tamaslead

A Színház.hu szerkesztőségének üzenete:

Megrázó, hogy elmentél Tamás. Az elmúlt pár napban, ami a motorbaleseted óta történt minden nap szorítottunk érted, követtük a híreket, amik felőled érkeztek. Ma reggel, amikor leesett a vérnyomásod, és a szeretteid úgy érezték, hogy készülődsz, összeszorult a szívünk, de velük együtt hittük, hogy ha úgy döntenél, hogy mész, akkor menned kell. Most mi is búcsúzunk tőled. Megőrzünk az emlékezetünkben, ahogy megőrzünk a lelkünkben egy kicsit abból a szerénységből, alázatból, ami a lényedből áradt. 

karacsonytamas

Karácsony Tamásról:

1955. november 24-én született, Veszprémben.

Szakmunkásképzőt végzett, érettségit tett (1975-ben).

1972-ben, Szokoly Tamás vezetésével, amatőr színpadot alapított, Aréna néven.

1978 őszén Kaposvárra került, kellékes-bútoros beosztásba. "Ezt követte a „belső“ iskola, melynek eredményeként egy bizottság (1986-ban) Vámos László vezetésével színésszé nyílvánított" - mondta magáról Tamás.

1978 október 6.-ától volt a Csiky Gergely Színház tagja. "Az itt műkődő alkotóközösséghez való tartozást tekintem legfontosabb munkámnak“ - fogalmazott társulatáról.

Bérczes László búcsúja:

Sok éve már. Talán szállásra volt szükségem, vagy csak úgy, felhívott a színészházi szobájába. Már és még egyedül élt. Illetve a szaxofonjával. Folyton fújta. A színház leglehetetlenebb helyein elvackolódott, és fújta. Az épületben járva hol innen, hol onnan átszüremlett a szaxofon sivítása. Az ember önkéntelenül elmosolyodott, és magának, a szembejövő másiknak kimondta: „Tamás gyakorol.” A folytatást itt találja.

süti beállítások módosítása