Leütötte Pozsgai Zsoltot Derzsi János

A Blikk információi szerint Pozsgai Zsolt, az Újszínház főrendezője a szeme alatt sérült meg és elvesztette az eszméletét.

ujszinhazkicsi

A lap úgy tudja, Derzsi János leütötte Pozsgai Zsoltot. A Blikk a János kórházban érte utol két vizsgálat között a főrendezőt.
- Köszönöm szépen, már jobban vagyok, de le kell tennem a telefont, mert most tolnak be a CT-be - mondta a lap kérdésére Pozsgai Zsolt.

Derzsi János nemrég úgy nyilatkozott a Színház.hu-nak, hogy megválik az Újszínháztól. "Mondtam, hogy méltatlan helyzet állt elő, rossz darabokban méltatlan szerepek várnának, elmegyek. Nem csináltam ebből se politikai, se elvi kérdést, bőven elegendőek a tények" - fogalmazott a színész. 

A bejelentésre és villáminterjúnkra Pozsgai Zsolt közleményben reagált, miszerint Derzsi János "egy utazó színházi produkcióban" játszott (Mundruczó Kornél rendezésével, a Szégyennel, a szerk.), és ez év őszére ismét bejelentette utazási szándékát, és emiatt az első félévben új bemutatóban nem tudták volna alkalmazni. "A színház anyagi lehetőségei azonban nem engedik meg, hogy munka nélkül kapjon fizetést, ezért azokra a hónapokra fizetés nélküli szabadságot ajánlottunk, amelyen ő felháborodott. Sajnos, a mai helyzetben nem tehetjük meg a többi színésszel szemben sem, hogy teljesítmény nélkül fizetünk. Ezt követően Derzsi János közös megegyezéssel távozik a színháztól" - írta Pozsgai Zsolt, aki azt is megjegyezte, hogy Derzsi János információkat szolgáltatott számukra a régi vezetésről.

A közleményre a Színház.hu-n számos szakmabeli reagált, köztük Szász János rendező, aki többek között azt írta: "Te, kedves Derzsi János barátom ezt fel se vedd! Ha nekem lenne társulatom, - azonnal felhívnálak, “GYERE! “ De sajnos nincsen társulatom. Csak képzeletbeli. Nálam ott vagy az elsők között. 
De sokaknak van igazi társulata. Talán valaki felveszi majd a telefont és felhív téged János. Mert egy nagyszerű, igazi színész vagy Derzsi János! Mert igazi vagy". 

Forrás: Színház.hu, Blikk

süti beállítások módosítása