Sakkozzon jegyért! - Színháziak várnak a Pozsonyi Pikniken

A Vígszínház és a Radnóti Színház művészeivel, opera- és musicalénekesekkel, írókkal, humoristákkal és olimpikonokkal is találkozhat a közönség a 4. Pozsonyi Pikniken, szombaton, Budapest XIII. kerületében. A civil kulturális fesztivál résztvevői együtt köszöntik 100. születésnapja alkalmából Radnóti Miklósnét, Újlipótváros lakóját.

Színházak a Pozsonyi Pikniken

Budapest talán legnagyobb, hangsúlyozottan civil kulturális összejövetelét Újlipótváros polgárai és boltosai szervezik meg évről-évre. A rendező a környék lakóit, barátait és üzleteit tömörítő Pozsonyi Piknik Egyesület. A Jászai Mari tér és a Radnóti Miklós utca között két színpadon közel száz neves előadó, a Radnóti és a Vígszínház művészei, opera és musicalénekesek, humoristák, friss olimpikonok, neves írók, szórakoztatják a közönséget szombaton 10 óra és 22 óra között. A Pozsonyi Piknik külföldi vendége Pozsony városa - olvasható a szervezők MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Gyerekutcává alakul egész napra a Wallenberg utca, a Pozsonyi úton és mellékutcáiban pedig az irodalomtól, az operán át a rock and roll-ig számos műfaj kedvelői találják meg kedvenceiket.

piknik Hegedűs D. Géza és Bálint András vezetésével a Vígszínház és a Radnóti Színház művészei előadásaikból adnak ízelítőt, és a Pozsonyi Piknik résztvevői együtt köszöntik fel Radnóti Miklósnét 100. születésnapja alkalmából. Koncertet ad és közös keringőre invitál a Liszt Ferenc Kamarazenekar, valamint Dés László, Cserhalmi György, Kulka János és Básti Juli mellett dalra fakad Krizsó Szilvia és Portisch Lajos is. A látogatók a sakknagymesterrel és Krizsán Edithtel is összemérhetik tudásukat, és Szilágyi Áron friss olimpiai bajnokot is várják színpadi beszélgetésre. A műsorvezető Hernádi Judit és Gálvölgyi János lesz.
A Pozsonyi út erkélyeiről neves operaénekesek fogják előadni az operairodalom nagy kedvenceit, miközben a kabaré- és irodalmi-sátrakban, valamint a kisebb színpadokon klasszikus és közéleti kabarék szórakoztatják a közönséget. Szinte egész nap dedikálnak a kortárs magyar irodalom és a közélet neves képviselői a Pozsonyi út különböző könyvesboltjaiban.
A Kossuth Kiadó első alkalommal vesz részt a rendezvényen, a piknikre kilátogatók személyesen is találkozhatnak ismert szerzőkkel, akik a kiadónál megjelent könyveiket dedikálják.
A megújult Pozsonyi Pagony könyvesboltban a Pagony Kiadó szerzői, illusztrátorai beállnak a pult mögé, beszélgetnek a vásárlókkal és dedikálják könyveiket.
A Spinoza-pavilonnál a SabbathSong Klezmer Band tagjai napközben többször fellépnek, és Krizsán Edithtel, illetve Komoróczy Gézával színházjegyért sakkoznak a látogatók.     
A Pozsonyi Piknik idején - augusztus 31. éjféltől szeptember 1-jén éjfélig - a Pozsonyi utat és a Hollán Ernő utcát érintő trolibuszok nem közlekednek, az autósokat arra kérik a Pozsonyi Piknik szervezői, hogy a területen ebben az időben ne parkoljanak.

IMG_4724

Karinthy Márton piknikkel ünnepli születésnapját

Kelenföldről Újlipótvárosba látogatva, a Pozsonyi Piknik forgatagában ünnepli Karinthy Márton színházigazgató 62. születésnapját. E jeles esemény alkalmából a Pozsonyi út és a Katona József utca sarkán felállított standon várja szombaton színháza régi törzsvendégeit, valamint új érdeklődőit, de akár a tömegben is elcsíphetik őt egy kis cseverészésre.

Karinthy Márton születésnapja alkalmából ajándékkal is készül. A Pozsonyi Piknikre kilátogatók 15% kedvezményt kapnak a 31. évad első premierdarabjának, a Lovagias ügy című zenés vígjáték szeptember 9-i előadására (főszereplők: Bajor Imre, Árpa Attila, Lorán Lenke), valamint a Pici és Janka, illetve a Mici és Cini nyugdíjas bérletekre.

pinkin

„IDE FIGYELJENEK, EMBEREK!” - Közérdekű információk a Piknikről

Jótékonysági Piknik Butik. Ruhák az Ön szekrényéből!

Egységáron vásárolhatók meg az Önök által behozott - mert otthon már nem kellő - minőségi ruhák. A bevételből a Pozsonyi Piknik Egyesület jövőre is szervez Pikniket! A felajánlott ruhákat várjuk a Pozsonyi út 15. szám alatt lévő fodrászüzletben, augusztus 29., 30., 31-én délután 4 és 6 óra között, valamint a Piknik napján a kijelölt pavilonban, szemben a fodrászüzlettel.

Hajós városnézés délelőtt és délután. Zsidó emlékek Pesten és Budán

A már hagyományos és rendkívüli népszerűségnek örvendő Deák Gábor által vezetett városnézés folytatása - hajóról. Jegyek a Láng Téka Könyvesboltban (Pozsonyi út 5.) kaphatók. Indulás 11 órakor és 15.30 kor, a Szent István parki hajóállomásról. Jegyár 1000 forint, amely egy üdítőt is tartalmaz. 6 éves korig ingyenes! A program az Európa Rendezvényiroda támogatásával valósul meg.

Tessék, tessék! Vásároljon tombolajegyet! Értékes nyeremények várják!

Üdülési utalvány, ékszer és illatszer, könyv és színházjegy, csoki és torta, üdítő és sör… Sorsolás a Kisszínpadon (a Katona József utca Duna felőli részén) 18.15-től. A tombolajegyek 250 forintos áron a Láng Tékában kaphatók (Pozsonyi út 5.)!

pik

Háziasszonyok figyelem! Ismét Pozsonyi kiflisütőversenyt hirdetnek!

A jeligével ellátott versenyműveket, ahogy eddig is, a táblával kijelölt helyen (a Láng Téka Könyvesbolttal szemben), a Piknik napján du. 13 és 16 óra között kérjük leadni. Az idén is fantasztikus főnyeremény várja a legkiválóbbat!

Előzetes jelentkezés a kutya-kunszt bemutatóra

A gazdik szerint legügyesebb, legokosabb kutyák jelentkezését várja a Harry cica & kutya szépségszalon és szakbolt. Személyesen a Katona József utca 23/a-ban, illetve telefonon a +3620-468-7232-es vagy a +361-320-5169-es számon. Jelentkezési határidő augusztus 28-a, este 6 óra. Minden résztvevő ajándékot kap!

Részletek a www.pozsonyipiknik.hu-n és a Facebookon

süti beállítások módosítása