Csókos asszony egri módra

A 2012/2013-as évad egri nyitóbemutatója a klasszikus operettet kedvelőknek szól. A próbák elkezdődtek, Moravetz Levente rendezésében kerül színpadra Zerkovitz Béla – Szilágyi László Csókos asszonya.

A darabot 1926-ban mutatták be először, azóta járja a világot. A boldog békeidőket idézi, a szeretetről, az egymásba kapaszkodásról beszél.

- Mi muzsikus lelkek, Asszonykám adj egy kis kimenőt, Gyere, Te nímand…- hogy csak néhányat soroljak népszerű slágerei közül, melyek miatt az operett- irodalom egyik gyöngyszemeként tartják számon" – mondta Moravetz Levente.

Olvasprba2

Fotó: Gál Gábor

- A dalokat olyan színészek szólaltatják meg, mint például Zám Andrea vagy Rácz János, akik az egri közönség régi kedvencei, s olyan tehetséges fiatal kollégák, akik megérdemlik, hogy kedvenccé váljanak. Többször is színre vittem már a Csókos asszonyt; szeretem, mert a legkisebb szerep is örömet ad, művésznek, közönségnek egyaránt. Az előadásban tánctagozatunk, a GGTánc Eger is segítségünkre lesz, így egy valódi, látványos operett kerül majd a nézők elé október 5-én, s ezt követően - reméljük, minél több alkalommal - az évad során – szólt a rendező.

süti beállítások módosítása