Egri darabbal zár a Szarvasi Vízi Színház

A GG Tánc Eger előadásával pénteken zárul a 2012-es nyári évad a Szarvasi Vízi Színházban, ahol a Magyar Teátrumi Társaság és a Békéscsabai Jókai Színház első alkalommal rendezett tagszínházainak nyári fesztivált.

A pénteki zárónapon az egri Gárdonyi Géza Színház GG Tánc Eger társulata Liszt Ferenc: Les Préludes és Bartók Béla: A fából faragott királyfi című műveire komponált modern táncszínházi előadását mutatja be - mondta Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója.
Mint kifejtette, a Magyar Teátrum Kft. és a Békéscsabai Jókai Színház hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházainak nyári fesztiválját, amelynek keretében hét tagszínház legsikeresebb, szabadtéren is megrendezhető darabjait láthatta a közönség.

7268Fotó: gardonyiszinhaz.hu

Az előadás után lesz a szezonzáró és díjkiosztó ünnepség, amelyen elismeréseket adnak át a legjobb előadásért, a legjobb női és férfi főszerepért, mellékszerepért, a legjobb rendezésért, a legjobb koreográfiáért és a legjobb látványért. A díjakról egy hétfős társadalmi zsűri dönt.

MTI

süti beállítások módosítása