Kiadatlan Barbra Streisand felvételek jelennek meg

Barbra Streisand magángyűjteménye az énekesnő minden egyes hangfelvételének eredeti példányát tartalmazza, melyek az elmúlt 5 évtizedben készültek. Az énekesnő most elérkezettnek látja az időt arra, hogy 11 eddig kiadatlan felvételt jelentessen meg, melyek egész karrierjén átívelnek: 1963-tól napjainkig vegyesen tartalmaznak dalokat. A "Release Me" címre keresztelt gyűjtemény október 8-án kerül a boltok polcaira bakeliten és CD-lemezen.

Páratlan karrierje során Barbra Streisand több mint 60 albumot jelentetett meg. Ezeknek az albumoknak a jelentős része tartalmazott volna olyan extra felvételeket, melyek a kiadáskor végül nem kerültek rájuk, és amelyeket az énekesnő egészen eddig a magángyűjteményében őrzött. Az elmúlt évben Barbra fáradtságot nem kímélve végignézte ezeket a felvételeket, míg végül összeállt a gyűjtemény, amely "Release Me" címmel a boltok polcaira kerül.

Az összeállításra felkerült legkülönlegesebb dalok: a "Didn't We" című nótát Jimmy Webb írta, és 1970-ben rögzítették azzal a céllal, hogy a "The Singer" című albumon helyet kapjon, azonban ezt az albumot sohasem adták ki. A "Willow Weep For Me" egy olyan kiadatlan felvétel, amit 1967-ben rögzítettek - eredetileg a "Simply Streisand" című albumra - Ray Ellis közreműködésével, akit legfőképp a Billie Holiday-jel közös legendás munkája tett ismertté. Randy Newman "I Think It's Going Rain Today" című nótájának egy megnyerő verziójában Barbra énekel és Newman zongorázik - ez az 1971-es "Stoney End" munkálatai során készült. A "With One More Look At You" című dal az "A Star Is Born" című albumra szánt kiadatlan stúdióváltozat; a nagy sikerű Broadway-album, a "Back To Broadway" című korongra végül nem került fel 2 dal, a "Home" (A Wiz című musicalből) és a "How Are Things In Glocca Morra? / Heather On The Hill" (Szivárványvölgy / Brigadoon titka című alkotásokból).

barbra_streisand_b_releaseme_cdcov

Az albummal kapcsolatban Streisand a következőket nyilatkozta: "Annak örülök a legjobban, hogy még mindig nagyszerű érzéseim vannak ezekkel a dalokkal kapcsolatban. Elvarázsoltak engem azokban az időkben... és még most is. Ha most meghallgatom őket, úgy gondolok magamra, hogy Ez a lány nem is volt olyan rossz."

2 dal kivételével - melynek az eredeti felvételeit nem találták meg - a "Release Me" című albumon megjelenő összes nótát a mesterpéldányról készítették. Az volt a legfontosabb, hogy minden dalnál megőrizzék az egyes részek zenei hangulatát, ahogyan eredetileg rögzítették és keverték őket.

A "Release Me" című album társproducere és Barbra A&R-osa, Jay Landers a következőket nyilatkozta az énekesnő gyűjteményében lévő kiadatlan felvételekről: "Barbra csodálatraméltó zenéje... az ötletei... az együttműködésre való nyitottsága az összes szerencsés dalszerző, szervező, mixer és producer felé, akikkel együtt dolgozott... a kísérletek... az alkalmankénti hibák és a számtalan dicsőség - mind egyetlen nő látomásának megállíthatatlan erejét hivatottak bemutatni."

A "Release Me" teljes tracklistája:

1. Being Good Isn't Good Enough (from Hallelujah, Baby!)

2. Didn't We

3. Willow Weep For Me

4. Try To Win A Friend

5. I Think It's Going To Rain Today

6. With One More Look At You (from A Star Is Born)

7. Lost In Wonderland

8. How Are Things In Glocca Morra? / Heather On The Hill (from Finian's Rainbow / Brigadoon)

9. Mother And Child

10. If It's Meant To Be

11. Home (from The Wiz)

barbra_02

Barbra Streisandról:

 Minden idők legelismertebb énekesnője, Barbra Streisand összesen 10 Grammy-díjat nyert - köztük a Grammy Lifetime Achievement és a Grammy Legend Award -, valamint 51 arany, 30 platina és 13 multiplatina státuszú album fűződik a nevéhez. Az RIAA nyilvántartása szerint Barbra Streisand minden idők legtöbb albumát értékesített énekesnője, és az egyetlen nő, aki a 10 legtöbb albumot értékesítő előadó listájára felkerült.

Egy olyan művész, aki páratlan sikereket ért el a szórakoztatóipar több területén is: Barbra Streisand díjnyertes színésznő színházban és mozifilmben egyaránt, énekesnő, előadóművész, filmrendező, producer, szövegkönyvíró, dalszerző, filantróp, tervező, fényképész, író és aktivista.

Barbra Streisand az egyetlen művész a világon, aki valaha is átvehette a következő díjak mindegyikét: Oscar, Tony, Emmy, Grammy, Directors Guild of America, Golden Globe, Egyesült Államok - Nemzeti Medál, Franciaország - Becsületrend, Peabody Awards, valamint Életmű díj az American Film Institute -tól. Ráadásul Streisand elismerései között 2 Oscar-díj, 5 Emmy-díj, 10 Grammy-díj, 1 Tony-díj, 12 Golden Globe-díj szerepel, köztük a Cecil B. DeMille Award is. Ő az első női filmrendező, aki megkapta a Kennedy Center kitüntetését. Az a 3 film, melyet ő rendezett összesen 14 Oscar-díj jelölést kapott.

A The Streisand Foundation elnevezésű alapítvány több millió dollárt adományozott több mint 2100 különböző ösztöndíjjal több mint 700 nonprofit szervezet részére, köztük a The Cedars-Sinai Barbra Streisand Women's Cardiovascular Research elnevezésű kutatás céljára, mellyel az énekesnő az Amerikai Egyesült Államokban a nőknél (és férfiaknál is) a legtöbb halálesetet okozó kór ellen harcol. A Cedars-Sinai Board of Governors a közelmúltban tüntette ki Streisandot az ő nagylelkű támogatásáért és elkötelezettségéért, melyet a Cedars-Sinai Women's Heart Center felé mutat.

süti beállítások módosítása