10 ezer néző és állótaps a Miss Saigon-on

Elköszönt Bajától a Miss Saigon csapata. A búcsúelőadást az időjárás miatt az esőnapon tartotta meg a társulat. A közönség nem csak a helyszínen, hanem a közösségi oldalakon is hangot adott elismerő véleményének. Ezek közül is válogattunk.

A főbb szerepekben Szabó P. Szilvesztert, Vágó Zsuzsit, Dolhai Attilát, Feke Pált, Bordás Barbarát, Csengeri Ottíliát, Ambruzs Ádámot és Csuha Lajost láthatta a közönség KERO® rendezésében, Balassa Krisztián dirigálásában, de szombaton Mészáros Árpád Zsolt, Dancs Annamari, Vágó Bernadett és Kiss Tivadar is színpadra lépett, a pénteki premieren pedig Kerényi Miklós Máté mutatkozott be Thuy-ként - egyébként mindannyian közönségtalálkozón is részt vettek Bajához kötődő olimpikonokkal együtt. De oroszlánrészt vállalt a produkcióban az Operett teljes műszaki csapata, Musical Együttese, Balettkara, a Pesti Broadway Stúdió növendékei, valamint a rendkívül lelkes helyi fiatalokból álló statisztéria, a Bajai Fiatalok Színházának tagjai. A három nap alatt tízezren követték figyelemmel a bajai Szentháromság téren felállított gigantikus, 1400 méteres szabadtéri színpad előtt felállított mobil nézőtérről a Vietnamban játszódó szerelmi történetet. Az előadások végén a nézők állva tapsoltak, így köszönve meg a művészek produkcióját, a különleges színházi élményt.

bajasaigon1

A közönség nem csak a helyszínen, hanem a közösségi oldalakon is hangot adott elismerő véleményének, íme néhány idézet:

"Nagy élmény volt, örülök, hogy kicsi városunk ilyet alkotott! Siker, hogy másokat is elcsábítottunk. Köszönöm, remélem, jövőre veled, ugyanitt!!!"

"Nagyon nagy élmény volt! Gratulálok az összes közreműködőnek!"

"Én a péntekit láttam, és fantasztikus volt. Aztán persze a gyerekekkel meg kellett nézni a helikoptert, szombaton a páromnak, hétfőn meg nekem:) És még így is szuper volt, kerítésen kívül! Ez az előnye, ha valaki bajai :D"

"A szombati előadás kimondhatatlanul fantasztikus volt!!! MÁZS ismét mindenkit felülmúlt. A színpadképek meg... Talán ilyen klasszat eddig még sosem láttam, pedig hátam mögött rengeteg szegedi szabadtéri.... A világ legjobb Miss Saigon rendezése!!!!"

"Életem legnagyobb és legszebb színházi élménye volt a pénteki előadás. Másnap este a Duna-parton újra meghallgattuk!"

"Felejthetetlen 2 napot töltöttünk Baján. A város gyönyörű, a hőség ellenére is nagyon jól éreztük magunkat. A pénteki előadás pedig maga volt a csoda! Köszönet minden közreműködőnek, külön azoknak, akik ebben a pokoli melegben felépítették a nézőteret, színpadot, próbáltak. Remélem jövőre is lesz előadás az Operettszínház művészeivel, szívesen visszamennénk :)"

saigon4

A Budapesti Operettszínház és a Baja Marketing Kft. idei előadásának - mely együttműködésben jött létre a soproni MKB Musical Arénával, ahol tavaly mutatkozott be a musical szabadtéren - mindenki örült, a Miss Saigon, Claude-Michel Schönberg zeneszerző, Richard Maltby Jr. és Alain Boublil szövegírók közös műve folytatta diadaútját.

A Budapesti Operettszínház főigazgatója, Kerényi Miklós Gábor - KERO® úgy fogalmazott: "Baján egy új zenés népszínházi játszóhelyet sikerült felavatnunk, sok ilyenre van szükség. A zenés népszínház nagyon fontos, mert tömegeket képes megmozgatni. Az opera, az operett és a musical az a csoda, ami egyszerre képes szórakoztatni, örömet okozni, és talán gondolati kalandra is csábítani. Baján nagyszerű közönséggel találkoztunk. A szeretet igazán fantasztikus, példamutató, nyilvánvalóan Csodálatos Baja!" - jegyezte meg a direktor. A Baja Marketing Kft. vezetőit, Bócsa Barnabást és Szécsi Mátét, továbbá Fercsák Róbert alpolgármestert és Zsigó Róbert polgármestert is méltatta, akik - mint kiemelte - oroszlánrészt vállaltak, hogy bemutatásra kerülhessen a produkció. Zsigó Róbert rövid beszédében köszönetet mondott mindenkinek, akinek része volt az előadás létrejöttében. A nézőknek a részvételt is megköszönte, és azt kívánta, érezzék jól magukat Baján.

A Budapesti Operettszínház társulata így is tett, remek egy hetet töltött a városban! De hamarosan kezdődik az új évad, melynek nyitóprodukciója a Miss Saigon!

Forrás: Bácskai Napló, Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása