Báthy Anna operaénekesnek avattak emléktáblát Beregszászon

Báthy Anna Kossuth-díjas operaénekes tiszteletére avattak emléktáblát szombaton szülővárosában, Beregszászon, halálának 50. évfordulója alkalmából.

A Beregszászi Művészeti Iskola falán elhelyezett dombormű ünnepélyes avatásán Bobály István, a tanintézet igazgatója hangsúlyozta, hogy nagyszerű dolog egy olyan kiváló művészre emlékezni, mint amilyen Báthy Anna volt. Hozzátette: az emléktáblával a város szeretne méltó módon adózni híres szülötte, a Magyar Állami Operaház örökös tagja emlékének.

Bathy_Anna
A Magyar Állami Operaház nevében a beregszászi származású Csobolya József, az operaház énekese köszöntötte az esemény résztvevőit és méltatta Báthy Anna művészi pályafutását.
Dalmay Árpád, a rendezvényt szervező Beregszászért Alapítvány kuratóriumának elnöke beszédében azt emelte ki, hogy Báthy Anna domborművének – Balogh Géza nyíregyházi szobrász alkotásának –  felavatásával tovább bővült azoknak a Beregszászhoz kötődő kiemelkedő személyiségeknek a sora, akiknek már emléket állítottak. Hozzátette: Beregszász gazdag történelmi örökségét jelzi, hogy a most elhelyezett emléktábla közel a hetvenedik a városban, de ezzel nem zárult le azoknak az egykori beregszásziaknak a névsora, akiknek emléke méltó lenne az utókor számára történő megörökítésre.

süti beállítások módosítása