Próbát látogathat Szombathelyen

Az Európa Tanács védnökségével már negyvennyolc országban rendezik meg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő örökségi napokat, melynek keretében betekinthetnek a Weöres Sándor Színház próbáiba is.

A program célja az, hogy a nagyközönség figyelmét ráirányítsa a szellemi örökségre, az épületek értékeire, azokéra is, amelyek máskor részlegesen, időlegesen, illetve csak a társadalom egyes rétegei által látogathatók, esetleg folyamatosan zárva vannak. A hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén megrendezett esemény során Magyarországon is sok száz ilyen épület és helyszín kapuja nyílik meg a látogatók előtt.

130342Forrás: wszsz.hu

A Kulturális Örökség Napjai programsorozatához csatlakozva a szombathelyi Weöres Sándor Színház is betekintést enged a színfalak mögé. Az érdeklődőket szeptember 15-én (szombat) 11 és 13 órától épületbejárásra várják, amely végén a készülő bemutatók - Molnár Ferenc: Játék a kastélyban, illetve Bohumil Hrabal: Szigorúan ellenőrzött vonatok - próbáira is bepillanthatnak. Gyülekező a színház aulájában, a fenti időpontokban.

A belépés díjtalan.

süti beállítások módosítása