Készül az Oliver! Veszprémben

Lionel Bart Oliver! című musicaljét mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház november elején. A rendező Nagy Viktor, aki az előadás gyerekszereplőivel már elkezdett dolgozni a teátrumban.

Nagy Viktor elmondta, a próbafolyamat megkezdése előtt négy színpadra lépést segítő és közösséget összekovácsoló foglalkozást tart az általa kiválasztott 20 általános iskolásnak, akik a darabban tolvajcsapatot alakítanak majd.

A rendező még nem tudja, ki játssza OIivert, az elkövetkezendő időszakban elvégzett közös munka után dönt erről. Nagy a veszprémi színházban öt évvel ezelőtt állította színpadra a Legyetek jók, ha tudtok! című produkciót, amelyben a mostanihoz hasonló létszámú gyerekhad vette körül a próbákon.
oliver5
- Ezek a foglalkozások vagy nevezzük tréningeknek, többek között arra jók, hogy segítsék a gyerekeket a színpadra lépésben. Legyen bátorságuk járni, beszélni, énekelni, táncolni egy előadásban. Készítsük fel őket egy színházi próbafolyamatra, s aztán a közönség előtti játékra. Igyekeztem olyan szereplőket választani, akik erős egyéniségek. A mostani négy találkozásunk alatt szeretném a játékos énjüket és képzeletüket előcsalogatni, így felszabadultan, természetesen tudnak majd viselkedni, játszani a nézők előtt. Szeretek ilyen munkát végezni, kicsit fárasztó, de megéri, mert sok örömet ad - mondta Nagy Viktor, aki a darabot színpadra állító stábbal szeptember végén kezdi meg a próbákat.
Az Oliver! a Veszprémi Petőfi Színház idei évadának legnagyobb vállalkozása. A díszlet és jelmeztervező Kentaur, a koreográfus Gyenes Ildikó, a karmester pedig Oberfrank Péter. Az előadás főbb szerepeiben Kőrösi Csaba, Szeles József, Halas Adelaida, Szűcs Krisztina, Keresztes Gábor, Módri Györgyi és Csarnóy Zsuzsanna látható.

süti beállítások módosítása