Színjátékosok Napja az Eötvös 10-ben

A Magyar Szín-Játékos Szövetség (MSz-JSz) az idén hatodik alkalommal rendezi meg a Színjátékosok Napját, és ezen belül a FESZT-FEST-et, a legjobb amatőr színházi előadások fesztiválját.

A fesztiválról:

Aki szeptember 15-16-án ellátogat az Eötvös 10 Kulturális Színtérre, a legfontosabb amatőrszínjátszó fesztiválok (ODT, Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Fesztivál, Kazincbarcika, Balassagyarmat, Újvidék, Szepsi /SK/, Devecser, stb.) győzteseinek, díjazottjainak előadásait láthatja.

A FESZT-FEST lehetőség mindazoknak, akik szeretik a magyar színházi világ látóterébe ritkán bekerülő amatőr színházasokat, és akik Budapesten szeretnék együtt látni az év legjobbjait. Az előadások után szakmai beszélgetések zajlanak, neves színházi szakemberek társaságában, akik végül odaítélik az évad legjobbjának járó Paál István díjat.

regos

Regős János, a MSZ-JSZ elnökének szavaival:

Magyar Szín-Játékos Szövetség (MSz-JSz) az idén ötödik alkalom- mal rendezi meg a Színjátékosok Napját, és ezen belül a FESZT- FEST-et, a legjobbak fesztiválját.

Aki szeptember 15-16-án ellátogat az Eötvös 10 Kulturális Színtérre, biztos, hogy nem tud rossz, vagy gyenge előadásba botlani, hiszen itt a legfontosabb magyar nyelvű amatőrszínjátszó fesztiválok (Ka- zincbarcika – ifj. Horváth István Nemzetközi Amatőr Színjátszó Fesztivál, Országos Diákszínjátszó Találkozó, Weöres Sándor Gyemek- színjátszó Találkozó, Balassagyar- mat – Irodalmi és Színjátszó Na- pok, Komarno – Jókai napok (SK),

Vajdasági Magyar Amatőr Színját- szók Fesztiválja (SRB), Derecske – Kotsi Patkó János Színjátszó Fesz- tivál, stb.) győztesei, díjazottjai mutatják be előadásaikat.

Sok közülük méltán aspirálhat már arra, hogy a hazai és nemzet- közi alternatív szcéna legjobbjai közé számítson.

A FESZT-FEST kihagyhatatlan lehetőség mindazoknak, akik sze- retik a magyar színházi világ látó- terébe ritkán bekerülő amatőr színházasokat, és akik Budapesten szeretnék együtt látni az év leg- jobbjait.

Az előadások után szakmai beszél- getések zajlanak, neves színházi szakemberek társaságában, akik végül odaítélik az elmúlt évad leg- jobb előadását megillető Paál István Diplomát.

faust4FAUST ESSE IMMOR(T)ALIS

A műsor:

SZEPTEMBER 15. SZOMBAT

11:00 APRÓ SZÍNHÁZ – Budakeszi ARANY LILLE Ingyenes

14:30 ALTERNATÍV KÉPSZÍNHÁZ – Zsira MINDENEN TÚL és CIRCUS MEXIMUS - Budapest KARINTHY FRIGYES | CIRKUSZ Ingyenes

16:00 ALFÖLD SZÍNPAD – Debrecen - MOLIERE | SCAPIN FURFANGJAI

18:00 NÁNAI SZÍNJÁTSZÓK – Nána (Szlovákia) - KARINTHY FRIGYES | KOLOMBUC TOJÁSA

20:00 TRAININGSPOT TÁRSULAT - Budapest - ÚJ HÍDAVATÁS

SZEPTEMBER 16. VASÁRNAP

15:00 GONDOLAT-JEL TÁRSULAT – Magyarkanizsa (Szerbia) - FAUST ESSE IMMOR(T)ALIS Ingyenes

16:30 WHITE STARS – Lendva (Szlovénia) - TOLNAI OTTÓ: ROKOKOKOKÓ Ingyenes

18:00 ÉS!? SZÍNHÁZ – Örsújfalu (Szlovákia) - FAZEKAS ISTVÁN: ELVIRA

20:00 VMG TRANSZPARENS CSOPORT – Budapest - JÖVŐKÉPTELEN

süti beállítások módosítása