Újra színpadra állítják Bécsben az Elisabeth című musicalt

Húsz évvel az ősbemutató után újra színpadra állítják Bécsben az Elisabeth című zenés színpadi produkciót, a legsikeresebb német nyelvű musicalt.

Az Erzsébet (Sissi) osztrák császárné és magyar királyné életét feldolgozó zenés darabot Michael Kunze írta, zenéjét Sylvester Levay szerezte. A bécsi közönség szerdától, új szereposztásban láthatja ismét az Elisabethet, a Raimund Theaterben. A címszerepet a holland Annemieke van Dam alakítja. A musicalszínésznő hét évvel korábban már nagy sikert aratott Bécsben és Németországban ugyanebben a szerepben egy turné keretében.

elisabeth-vienna

Bécsben az 1992-es bemutató után hat éven át játszották a musicalt. Külföldön először 1996-ban mutatták be Japánban, ezt kilenc további ország követte. Eddig összesen 8,5 millió néző látta, hét nyelvre - köztük magyarra is - lefordították és 6500 előadást ért meg.

A szerzők eredetileg a bécsi közönségnek szánták a darabot és meglepődtek a világsikeren. "Mi eredetileg nem a musicalek világpiacára akartunk darabot írni. (...) Modern, érzelmes zenés színdarabban akartam elmesélni a boldogtalan császárné történetét, anélkül, hogy a Broadway-ra vágyakoztunk volna. Reméltem, hogy tetszeni fog a bécsi közönségnek. Világsikerre azonban nem is gondoltam" - fogalmazott Michael Kunze. MTI

süti beállítások módosítása