Bemutatták a Vastaps kötetet Veszprémben

Bemutatták a veszprémi Petőfi Színházban szombaton a Vastaps című kötetet, amely az 50 éves teátrum születésnapi ünnepségsorozatának keretében készült el; a színházban karikatúrakiállítás is nyílt színészportrékból.

A Vastaps néven indított beszélgetéssorozat segített visszatekinteni, összegezni a teátrum ötven évét; olyan színészek, színházi emberek szólaltak meg a találkozókon, akik kezdetektől fogva részesei voltak a színház életének - mondta Oberfrank Pál színházigazgató. Hozzátette: a könyvet nem árazták be, de ötszáz forint alatt nem adják - a bevételt a Jászai Mari színészotthonban élők javára ajánlják fel.
Kilenc Vastaps-estet rendeztünk a színház meghatározó személyiségeivel, a Pannon Egyetem televíziója három kamerával rögzítette a beszélgetéseket - magyarázta Varga Róbert, az estek házigazdája, a kötet szerzője. Hozzátette: a könyv mégsem a Vastaps-estek írott változata, hanem szubjektív portrékötet a beszélgetőtársakról, az esten elhangzott fajsúlyos mondatokkal illusztrálva.

1337173903vastaps7

A multimédiás kötet - melynek megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta - főbb szereplői többek között Hűvösvölgyi Ildikó, Egri Kati, Takács Katalin, Szilágyi Tibor, Tordy Géza, a mostani társulat tagjai: Kőrösi Csaba, Módri Györgyi vagy Halas Adelaida.
A Vastapsok alatt Farkas István művész-tanár karikatúrákat rajzolt a vendégekről, ezekből nyílott kiállítás szombaton a Petőfi Színház társalgójában.
Nehéz feladat volt; a sötét nézőtérről a reflektorral megvilágított arcokról beszélgetés közben kellett ellesni a jellegzetes gesztusokat, amelyekről mindenki ráismer az alanyra - mondta a kiállítás megnyitóján a karikatúrista. Megjegyezte: a karikatúrák nem csupán portrék, hanem jellemrajzok is.
A Vastapsnak lesz folytatása, hiszen a közönség megszerette, és igénye van rá - ígérte Varga Róbert.

süti beállítások módosítása