A nagymama ihlette szalonról - Zimányi Zsófia és a Rózsavölgyi

Zimányi Zsófiával, a Rózsavölgyi Szalon művészeti vezetőjével készített interjút a Magyar Narancs. Szemléztük.

A Magyar Narancs cikkéből:

"Azt már régen elhatároztam, hogy ha abbahagyom a színházi munkát, továbbra is olyasmivel szeretnék foglalkozni, ami érdekel. A nagymamám sokat mesélt az ő szalonjáról, ahol a kor leghíresebb művészei rendszeresen megfordultak" - mesélte Zimányi Zsófia. A Rózsavölgyi Zeneműbolt száz éve költözött a Szervita tér 5. számú házba. "Amikor arról gondolkodtunk, miként lehetne megünnepelni a centenáriumot, adódott az ötlet, hogy az üzlet rendbehozatalakor hozzákapcsoljuk a fölötte levő területet, és kialakítunk egy irodalmi és művészeti szalont. Ma már kevesen tudják, hogy a Rózsavölgyi cég Budapest egyik legrégibb hangversenyrendező cége is volt, valamint hogy az emeleti rész sokáig szolgált kamarakoncertek színhelyéül. Tehát igazából nem újat találtunk ki, hanem visszatértünk az eredeti működési modellhez" - árulta el.

4014Fotó: konyv7.hu

A programokról szólva Zimányi Zsófia elmondta, rendszeres vendégük lesz a Fesztiválzenekar kamaraegyüttese és a MAO művészeiből alakult kamaraegyüttes. Pereg a film...zene címmel Sándor Pál rendez estet Hegyi Barbara, Kolovratnik Krisztián és Szilasi Nelli közreműködésével, Polcz Alaine Asszony a fronton című könyvéből Béres Ilona főszereplésével rendez színdarabot Dicső Dániel, Napfény kettőnknek címmel francia vígjátékot mutatnak be novemberben Szervét Tiborral és Sipos Verával, Bíró Kriszta és Mácsai Pál Krúdy szerelmeiről fog mesélni, Ljudmila Ulickaja Odaadó hívetek, Surik című könyve alapján Bagó Bertalan készít elő színházi ősbemutatót, december végén pedig békebeli kabaréval búcsúztatják az óévet. De lesz divatbemutató és könyvbemutató is.
"Szeretném, ha a Rózsavölgyi Szalon Budapest megkerülhetetlen kulturális pontja lenne, s mi is bebizonyítanánk, hogy magánkezdeményezéssel is lehet színvonalas színházat, kultúrát teremteni" - zárta a beszélgetést Zimányi Zsófia.

A teljes interjú a Magyar Narancsban olvasható.

süti beállítások módosítása