Kaposvári utazószínház - bárhol, bármikor

A színház mindenkinek jár. De nem mindenki tud a városba utazni, hogy ott járhasson színházba. a tájelőadások pedig ritkán valósíthatók meg technikai/anyagi okok miatt. Ezért a Csiky Gergely Színház útnak indítja Utazószínházát, mely szándékaik szerint minden távolságot legyőz néző és színház között.

Mit jelent az Utazószínház?

Könnyen és gazdaságosan utaztatható előadásokat, melyek bárhol bármikor előadhatók. Fesztiválon, falunapon, ünnepeken, minden rendű és rangú alkalmakon, művelődési házban és tornateremben, nagyvárosban, faluvégen, kicsiknek és nagyoknak, unokának, tesónak, apunak és nagymaminak.

Az utazószínház első előadása a Petőfi Sándor és a blues találkozásából megszülető A helység kalapácsa című zenés vásári komédia. Petőfi vígeposzához a blues-betyár Ferenczi György írt zenét.

Az előadást az 5. Ördögkatlan Fesztiválon, szabadtéren mutatták be. A Petőfi-korabeli vándorszíntársulatok levegőjét idéző előadás nagy sikert aratott első közönsége előtt, és készen áll arra, hogy elinduljon, s bejárjon országot-világot, mindenhol jókedvet hagyva maga után. Igazi népszínház ez, fergeteges humorral, pörgős, 21. századi zenével: népi blues-zal. Valóban minden korosztály megtalálja benne szórakozását, s nem is akármilyet!

IMG_8134

Hogy miről is szól ez a komédia, és kik a komédiások? Álljon itt röviden egy kis ismertető és néhány idézet a méltatásból is:

A történet:

Fölébred álmából egy fogoly, s szabadulást tervez. Nade: hogy került fogságba? Ha ki akarjuk deríteni, további kérdésekbe botlunk: kié a helység leglátogatottabb kocsmája? Mily ékes e kocsma birtokosnéja? Miben sántikál a kántor? Ki buzdítja merényének végbevitelére?...

A darab:

„Jókedvében írta A Helység kalapácsát Petőfi Sándor, csak úgy buzog, forr, sistereg ma is e szertelen vidámság, humor; ahogy olvassuk, vidámak és jókedvűek leszünk mi is.” (Csukás István)

A zene:

„Petőfi, ha most élne, Chuck Berry-rajongó lenne. Tanuljátok meg, mi a költő, mert én most megtanultam. Petőfi kőkemény, kegyetlen. Megismertem a költészetét – most már viszonylag jól ismerem – és ha az ember leszámol a sztereotípiákkal, és nyitott tudattal megy neki, akkor fantasztikus élményben lesz része.” (Ferenczi György blues-zenész)

IMG_8112

Az előadás:

„Serdülőkorba lépett a baranyai Ördögkatlan fesztivál, jó 35 ezren látogattak el a Szársomlyó tövébe, ahol a kaposváriak komoly sikert arattak ősbemutatójukkal… a Ferenczi György által megzenésített, dalbetétekkel megtűzdelt darab telitalálatnak bizonyult a fesztiválozók szerint.” (www.sonline.hu)

„Az Üvegtigris című film és a Portugál című dráma a két első gondolat, ami a Kaposvári Csiky Gergely Színház és az Ördögkatlan közös bemutatója kapcsán az ember eszébe juthat. A helység kalapácsa új köntösben Ferenczy Görgy dalaival különleges, mármár underground színházi csemege.” (videó a d1tv honlapján!)

Rendező: Szabó Máté

Játsszák: Fándly Csaba, Nyári Oszkár, Nyári Szilvia, Czene Zsófia, Szvath Tamás, Takács Géza, Marofka Mátyás, Váncsa Gábor, Hatvani Mónika

A részletekért és minden egyéb információért keressék Szemerédi Fannit: szemeredi.fanni@csiky.hu, 20/45-89-527

Forrás és fotók: csiky.hu

süti beállítások módosítása