Színházi előadás Zentán az 1697-es csatáról

A zentai csata 315. évfordulója alkalmából mutatják be szombaton az 1697 - Volt egyszer egy zentai csata című darabot a délvidéki Zentán.

Zenta mellett 1697. szeptember 11-én vívták azt a véres csatát, amely véget vetett a másfél évszázados török uralomnak Magyarország területén.
A városháza előtti szabadtéri előadást este hét órától láthatja a közönség. A bemutatót több éves felkészülés előzte meg. Vukosavljev Iván a darab rendezője, a főbb szerepekben Pongó Gábor, Mészáros Árpád, Sirmer Zoltán, Kovács Nemes Andor és Huszta Dániel lép fel. Szerepel a színműben a Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület és a Zentai Színtársulat is.

zenta5Eisenhut Ferenc: A zentai csata (forrás: mult-kor.hu)

Az előadás szövegét a zentai származású Gyarmati Kata írta. A darab a bemutatót követően a Zentai Magyar Kamaraszínházban is színre viszik. 
A szombati előadás után tűzijátékot is tartanak - írja a Magyar Szó című délvidéki napilap honlapján (www.magyarszo.com). 
A történelmi-szórakoztató dráma megvalósulását a zentai önkormányzat mellett a délvidéki magyarság részleges kulturális autonómiáját képviselő Magyar Nemzeti Tanács, a Bethlen Gábor Alap és a Tartományi Művelődési és Tájékoztatásai Titkárság támogatása tette lehetővé.

süti beállítások módosítása