'A show folytatódik' - Megkezdte évadát a Fogi Színház

A budapesti székhelyű, ám kőszínházzal nem rendelkező, Fogarassy András színész által alapított Fogi Színház több mint tíz éve járja az országot, B. Bulvárszínház néven pedig rendre kacajra csábítja a felnőtteket.

A színtársulat sikere -saját bevallásuk szerint- abban rejlik, hogy olyan darabokat játszanak, amelyekben különösen a nevetés, a humor kapja a főszerepet. Ehhez  olyan művészeket is sikerült megnyernie a direktornak, akik ezt már évtizedek óta művelik. Az új, 2012-2013. színházi évad az elmúlt hónapok gondjai ellenére vidáman és reményekkel telve indult szeptember 1-jén.

Történt rossz és jó is velünk az elmúlt évadban - nyilatkozta Fogarassy András színigazgató. - Sok sikeres előadással büszkélkedhetünk. 240 előadást tartottunk, ebből 90 felnőtteknek szólt. Volt, ahol, kellemes meglepetésünkre, meg kellett duplázni a programot, annyira jól fogytak a jegyek, de így is egyre nehezebb egy állami támogatás és intézményi struktúra nélküli színháznak. A vidéki önkormányzatok, művelődési házak nehéz gazdasági helyzete miatt át kellett gondolnunk konstrukcióinkat és sokkal több szervezéssel, jelentős anyagi ráfordítással, saját marketinges csapat felállításával tudjuk elvinni darabjainkat az ország különböző pontjára. Több független, alternatív színtársulat létezik, így a verseny egyre kiélezettebb. A mi csapatunk abban ütős, hogy színészeink évtizedek óta a humor szolgálatába álltak, tekintetből értik egymást, ahogy mondani szokták, elég feldobni egy labdát és többen is leütik. Ez a vidámság egyaránt érezhető mese, illetve felnőtt előadásainkon. Ezért is keresnek bennünket, s mi szívesen megyünk, utazunk a legkisebb faluba is. A korábbi évad valóban nem volt szerencsés a tekintetben, hogy ellopták kilencfős, színészeinket szállító kisbuszunkat is, ezek azok a tételek, amelyek nincsenek betervezve egy minden fillérért harcoló kis színház életébe. A színház azonban továbbra is játszik, a show folytatódik! - mondta az igazgató, aki egyben színész, rendező, és szervező.

Randev_Prizsban

Ahogy Fogarassy András említette, az érdeklődés nem csökkent a nevettetős darabok iránt, különösen vidéken. Emellett fontosnak tartják, hogy a felnőttekhez is szóljanak, így régi, klasszikus komédiák mellett a zenés vígjátékokat, operetteket is játszanak. Legújabb darabjuk a Randevú Párizsban avagy Szenteltvíz és kokain című francia színjáték, melynek ősbemutatóját júniusban tartották a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A főszerepben: Harsányi Gábor, Csala Zsuzsa, Straub Dezső, Beleznay Endre, Böröndi Tamás, Sáfár Anikó, Várkonyi András, Farkasházi Réka és Fogarassy András láthatók.

A repertoár tehát bővült. Jelenleg 25 gyermek és 16 felnőtt előadás közül választhat a néző. A gyerekeknek szól többek között: a Pán Péter, a Süsü a sárkány, a Hófehérke meg a törpék, a Szaffi, a Gulliver, a Dr. Bubó, a Micimackó meséi, Nils Holgersson utazása a vadludakkal és a környezettudatosságot hirdető Kukamese című darab. A felnőttek számára ajánlja a színház: az Elvámolt nászéjszaka, A szerelmes nagykövet, az Egy csók és más semmi, a Pénz áll a házhoz, a Ki a hunyó - avagy Bubus, az Ördög nem alszik és a Négy férfi gatyában című vígjátékokat.

IMG_8782

LOUIS VELLE:

RANDEVÚ PÁRIZSBAN,
avagy SZENTELTVÍZ ÉS KOKAIN

- vígjáték 2 felvonásban, négy képben -

Fordította Komoly Péter - Átdolgozta: Straub Dezső

Danis Lamerlet (kegyszerkereskedő)   Harsányi Gábor

Ernest, alias Jaques Lécuyer (író)   Beleznay Endre

Gervaise (nagynéni)   Csala Zsuzsa

A káplán   Várkonyi András

Nicolette (a kegyszerkereskedő lánya)   Farkasházi Réka

Nagybácsi (állítólag szobrász)   Straub Dezső/Fogarassy András

Blanche (a kegyszerkereskedő felesége)   Sáfár Anikó

Achille Touplaine (könyvkiadó)   Fogarassy András / Böröndi Tamás

Rendezte: Straub Dezső

Vajon, hogyan lehet összefüggésbe hozni a békés kegyszerárust és kicsit lökött családját a „nagyipari" kokainkereskedéssel? Elképzelhető egyáltalán, hogy a káplán lenne a maffiafőnök? A drogterjesztő pedig nem lenne más, mint a nagynéni? S miről beszél a nyámnyilának bemutatkozó albérlő diák, amikor titokban a millióit kéri számon a bácsikájától? S miből él az a szobrász, aki eddig még egyetlen szobrot sem tudott felmutatni? Közben azon drukkolunk, hogy a befalazott hulla épségben elérje a Szajnát. No és a szerelem? Hát, persze, hogy van. A lánynak még egy eltitkolt gyereke is talán? Na, ne! A vígjáték végére persze minden kiderül.

süti beállítások módosítása