A Kőműves Kelemennel indul az évad Marosvásárhelyen

A Tompa Miklós Társulat 68. évadának első bemutatójára szeptember 14-én, 19.00 órakor kerül sor a színház Nagytermében.

Somogyi Szilárd rendező, a Budapesti Operettszínház fiatal alkotója által színre vitt, Szörényi Levente és Bródy János zenei szerzeményén alapuló rockballada merész újraértelmezése a Kőműves Kelemen népballadának. Az előadás koreográfiáját Bodor Johanna vendégművész jegyzi.

A Déva-projektként alcímezett zenés alkotás a ma emberéhez szól azzal a felkiáltójellel, hogy vegye szemügyre, vizsgálja meg mindazt, ami őt körülveszi. „Az alaptörténeten túl valami más is rejtőzik ebben a dologban. Valami olyan, ami a ma emberének fontos, mert a mindennapi életéhez tartozik. Akár az is, hogy hogyan manipulálnak minket a médiumok vagy különböző felettes szervek, és hogyan befolyásolják a mi viselkedésünket különböző, rajtunk kívüli található erők. Az eredeti ballada természetfeletti erőkre, babonákra épül. De mi van akkor, ha ezek a természetfeletti erők valós dolgok, amelyek a tárgyi világban megtalálható felsőbb szerveknek az utasításai alapján jönnek létre” – összegzi az előadásban megjelenített dilemmát a rendező, Somogyi Szilárd.
Bodor Johanna koreográfus is a közvetlen mindennapjainkhoz illesztette, onnan merítette az előadás táncelemeit: „Olyan koreográfia ez, amelyben a nézők felismerik majd a mai kor táncait, vagy a mai szokásokat, amit show-elemekben vagy az utcán táncoló fiataloknál is láthatunk. Nem akarom sugallni az embereknek, hogy mi az, amit látnak.  Azt szeretném, ha ők, maguk fedeznék föl, értenék meg, hogy miért így fejezzük ki magunkat.”

komuves_kelemen_proba_mnsz_29082012_1Kőműves Kelemen - próba (Fotók: maszol.ro)

Bérletváltás:
A Tompa Miklós Társulat felhívja a közönség figyelmét arra, hogy a színház előadásaira továbbra is válthatók bérletek. A különböző bérlettípusokról a Kultúrpalota jegypénztáránál vagy a www.jegymester.ro honlapon lehet tájékozódni.
A színház által újonnan bevezetett 4 egységes, 6 egységes, illetve 8 egységes SZABADBÉRLETEK az évad során – a bemutatók és a meghívott vendégelőadások kivételével – bármikor felhasználhatók a társulat repertoárján levő előadások megtekintésére. A szabadbérletek egységeit egyszeri alkalommal is fel lehet használni, akár több személy ugyanazon előadásra való belépése is lehetséges ugyanazzal a bérlettel. A bérlet használata előtt minimum 24 órával le kell foglalni a helyet a jegypénztárnál.
A bérletváltás előnyei:
A bérlet átlagosan 25-30%-kal olcsóbb, mint a szabad árusításban vásárolt jegy.
A bérlet árát nem befolyásolja a jegyek árának esetleges módosulása.
Bérleteseink árkedvezményben részesülhetnek a bérleten kívüli előadásokra.
A bérlet a színház és nézői között stabil és közvetlen kapcsolatot teremt, erősíti a kulturális közösséghez való tartozás érzését. 

komuves_kelemen_proba_mnsz_29082012_2

SZÖRÉNYI LEVENTE – BRÓDY JÁNOS – SARKADI IMRE – IVÁNKA CSABA
KŐMŰVES KELEMEN
A DÉVA-PROJEKT
- rockballada -
KŐMŰVES KELEMEN: Kányádi Szilárd / Sebestyén Aba
ANNA: Szilasi Eszter Júlia e.h.
BOLDIZSÁR: Bokor Barna
MÁRTON: Tollas Gábor
MÁTÉ: Korpos András
BENEDEK: Galló Ernő
IZSÁK: Ördög Miklós Levente
EGY FÉRFI: Nagy István
EGY NŐ: Tompa Klára
AMBRUS: Meszesi Oszkár
KARUJ: Kovács Botond
GYULA: Henn János
GYÖRGY: Benedek Botond
MIHÁLY: Barabási Tivadar
SEBŐ: Péterfi Arnold e.h.
RÁDÓ: Ruszuly Ervin e.h.
Díszlet-és jelmeztervező: Túri Erzsébet
Jelmeztervező munkatársa: Brassay B. Kinga
Díszlettervező asszisztens: Huszár Gábor e.h.
Zenei vezető: Ila Gábor
Koreográfus: Bodor Johanna
Rendező: Somogyi Szilárd

Bemutató:

Szeptember 14. 19.00 óra

További előadások:
Szeptember 15., szombat, 17.00 óra: BÉRLETES ELŐADÁS - Kántorné bérlet  (a fennmaradt helyekre jegy váltható)
Szeptember 16., vasárnap, 19.00 óra: BÉRLETES ELŐADÁS – Szabadbérletek – 4, 6 és 8 egységes (a fennmaradó helyekre jegy váltható)
Szeptember 19., szerda, 19.00 óra: BÉRLETES ELŐADÁS – Szabadbérletek – 4, 6 és 8 egységes (a fennmaradó helyekre jegy váltható)
Szeptember 20., csütörtök, 19.00 óra: BÉRLETES ELŐADÁS– Szabadbérletek – 4, 6 és 8 egységes (a fennmaradó helyekre jegy váltható)

süti beállítások módosítása