Molnár Piroska házigazda lesz - Jön a Színikritikusdíj-átadó

A színházi szakma közös ünnepének, a 32. Színikritikusdíj-átadó gálának idén a Nemzeti Színház ad otthont. 2012. szeptember 16-án este 8-kor kiderül, hogy a színikritikusok szerint kik voltak az elmúlt évad legjobbjai a hazai színpadokon.

 A tavaly óta nyilvános díjátadóra az ünnepi gálát szervező Színházi Kritikusok Céhe várja a közönség tagjait is, akik a helyszínen drukkolhatnak kedvenceiknek. Akik egyelőre maguk sem tudják, hogy nyertek-e, hiszen a gálára jelölteket hívnak meg a szakírók: azokat a színészeket, tervezőket, rendezőket, akikhez a kritikusok titkos szavazatai alapján a legjelentősebb teljesítmények kötődnek a 2011-2012-es évadban.

Tizenöt kategóriában összesen 48 jelölt van versenyben a díjátadón. Egy kategóriában már nyilvános az eredmény: a színikritikusok második alkalommal adományoztak életműdíjat: idén Senkálszky Endrének, a Kolozsvári Állami Magyar Színház művészének, Európa egyik legidősebb aktív színészének.

Senkalszky_Endre_eletmudijazottSenkálszky Endre

Az est rendezője Znamenák István, a Nemzeti Színház művésze. A zenés gála műsorvezetői: Molnár Piroska, a Nemzet Színésze és Kocsis Pál, a Miskolci Nemzeti Színház művésze. Természetesen idén is ott lesz velük és mellettük kíséretük, Éva és Győző, a mindenre és mindenkire piszkálódva reagáló bábfigurák. A fülbemászó dallamokról Kovács Márton zenei vezető irányításával alkalmi és állandó színészzenekarok gondoskodnak: a Szakértők Zenekar, a HOPPart Társulat, a Harmadik Figyelmeztetés, a Bánfalvi Eszter Kvartett valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem ötödéves zenés színész osztálya erre az estére sztárvendégekkel egészül ki, akik ismert slágereket adnak elő. Hogy kik énekelnek majd a zenekarokkal, legyen meglepetés, ám az biztos, hogy Kulka János is dallal készül. A finálé pedig igazi össz-művészeti örömzenét ígér.

A nézőtéren is jeles művészek ülnek majd. A jelöltek listáján szereplők közül idén szoríthatunk többek között Kerekes Évának, Kováts Adélnak vagy Stefanovics Angélának, de Fekete Ernőnek, Rába Rolandnak vagy Polgár Csabának is. A díjért versengő rendezők sora nem kevésbé rangos: Alföldi Róbert és Mohácsi János, Zsótér Sándor és Pintér Béla, Gigor Attila és Máté Gábor is szerepel a listán.

kritikusdij_2012_img

Jegyek válthatók:

- a Nemzeti Színház jegyirodájában: VI., Andrássy út 28. H-P: 10.00-18.00, Sz-V: 11.00-19.00

- a Nemzeti Színház pénztárában: IX., Bajor Gizi park 1. H-P: 10.00-18.00, Sz-V: 14.00-18.00

- a Nemzeti Színház honlapján: www.nemzetiszinhaz.hu/jegyvasarlas

- az országos Jegypont hálózatban: www.jegy.hu/partners.php

- és az ismertebb jegyirodákban: Jegymester, Ticketportal

További információ: www.kritikusdij.hu és http://kritikusceh.wordpress.com/

süti beállítások módosítása