Szeptemberben a Scalában

Újra színpadon a Zefirelli-féle Bohémélet.

Szeptemberben visszatér a Scalába Franco Zeffirelli legendás Bohémélete, Daniele Rustioni vezényletével. 1963-as bemutatója óta a Scala történetében ez a leggyakrabban játszott opera-produkció.

 

scala_12_szept_boheme2

Bohémélet

 

Mimì szerepében ezúttal négy énekesnő is fellép: Angela Gheorghiu és Anna Netrebko mellett Maria Agresta és Anita Hartig énekel. Rodolfo szerepén Piotr Beczala és Vittorio Grigolo osztozik, Marcellót Fabio Capitanucci és Mario Cassi, Musettát pedig Ellie Dehn és Pretty Yende énekli.

 

scala_12_szept_boheme

Bohémélet

 

A John Cranko koreografálta, nagy sikerű balett, az Anyegin (Csajkovszkij zenéjére) Roberto Bolle és Maria Eichwald főszereplésével kerül színre.

 

scala_szept_onegin2

Anyegin

 

Ebben a hónapban indul a 2012/2013-as Szimfonikus évad is, Christoph Von Dohnányi vezénylésével. A Filarmonica della Scala nyitókoncertjén Schumann 4. szimfóniája és Brahms 1. szimfóniája hangzik el.

 

scala_szept_christoph-von-dohnanyi

Christoph Von Dohnányi

 

A Milánói Giuseppe Verdi Szimfonikus Zenekar koncertjét Xian Zhang vezényli majd, ezen az estén Csajkovszkij Az 1812-es év című nyitányát, valamint Prokofjev Rettegett Iván című művét hallhatja a közönség.

 

scala_szept_xian-zhang

Xian Zhang

 

Önálló dalestjén a világhírű basszista, René Pape Schubert, Wolf és Schumann dalokat énekel.

 

René Pape énekelte a basszus szólamot Verdi Requiemjében is, amely produkcióval szeptember 1-jén lépett fel a Scala a salzburgi Festspielhausban. A további szólisták Anja Harteros, Elina Garanca és Jonas Kaufmann voltak, az előadást Daniel Barenboim vezényelte.

 

scala_szept_rene_pape

René Pape

 

Szeptember 6-án, 8-án és 10-én Oroszországban is vendégszerepelt a Scala társulata: Mozart Don Giovanni című operájával léptek fel a moszkvai Bolsojban. A Robert Carsen rendezésében előadott produkciókat Daniel Barenboim és Karl-Heinz Steffens vezényelte, a címszerepet Peter Mattei énekelte.

 

 

(forrás és fotók: Teatro alla Scala)

 

 

süti beállítások módosítása