Ismét indult néptáncművész szak a Táncművészeti Főiskolán

Felújított osztálytermekkel, új beruházásokkal és több államilag finanszírozott hallgatói hellyel kezdte meg a 2012-13-as tanévet a Magyar Táncművészeti Főiskola (MTF), amely ismét indított néptáncművész szakot.

Az eddigiekhez képest több, összesen 60 államilag finanszírozott hallgatói hellyel indult a tanév az MTF-en. A keretszám zöme a művészképzésben, a balett szakirány, valamint a tánc és próbavezető szak között oszlik meg - közölte a főiskola az MTI-vel. 
Néhány helyet a keresztfélévben indult tánctanár mesterszak is kapott. Emellett az intézmény fenntartója megemelte és 300 ezer forintban határozta meg a félévenkénti költségtérítés alsó határát. 

tancmuveszeti Szakály György, a főiskola rektora egy korábbi interjújában azt hangsúlyozta: fontosnak tartja, hogy az államilag finanszírozott helyek főleg a művészképzésbe kerüljenek, hiszen az oktatás sajátosságából adódóan 17-19 éves fiataloktól és családjuktól nem várható el a tanévenkénti 1,2 millió forintos tandíj előteremtése. 
Négy év után idén ismét indult néptáncművész szakos osztály, ahol 14 fiú és 12 lány kezdi meg a kétéves előkészítő tanulmányokat, amelyet 3 év felsőoktatási alapképzés követ majd.
A balettművész szakirány előkészítő első évfolyamába 8 fiút és 20 lányt vettek fel, így két leányosztály indul. A hallgatók a speciális képzésnek megfelelően már az intézet Nádasi Ferenc nyolcosztályos gimnáziumának első évében folytatják közismereti tanulmányaikat.
A megnövekedett létszám miatt a szakmai épületben új öltözőket kellett kialakítani és a gimnáziumi tantermekben is teljes felújítás zajlott. Megkezdődött az ifj. Nagy Zoltán Színházterem korszerűsítésének, légkondicionálási, technikai beruházásának előkészítése is. A fejlesztés lehetővé teszi a színházterem nyári működését is, és megteremti a lehetőségét annak, hogy tanévtől függetlenül a táncművészet egyik hazai központjává váljon.

süti beállítások módosítása