Nyílt nap, nyílt próbákkal a Pécsi Nemzeti Színházban

Számos programmal várja a színházbarát érdeklődőket a Pécsi Nemzeti Színház 2012. szeptember 8-án, szombaton 10 órától.

Aki kíváncsi, mi zajlik a kulisszák mögött, ezen a napon megnézheti, hogyan zajlanak a próbák, hogyan készül a színház társulata az új évadra. Az érdeklődők pár órára részesei lehetnek az évad eleji készülődés izgalmainak, láthatják a társulat színészeit próba közben és azt is, hogyan irányítják a rendezők a színészek munkáját.

A nagyszínházban a János vitéz című daljáték próbája zajlik, Nagy Viktor rendező vezetésével, majd a kamaraszínpadon Méhes László instrukcióit hallhatják a Picasso kalandjai című előadás próbáján. Továbbá betekinthetnek a Pécsi Balett - nyáron már nagy sikert aratott - Bonyodalmas balkáni lakodalmas című táncbohózatának előkészületeibe.

pnszFotó: pnsz.hu

A nap folyamán a Pécsi Nemzeti Színház színművészei dedikálják a bérlettulajdonosok új évadra szóló bérleteit, a szeptemberi és októberi előadásokra megváltott jegyeit.

A 2012/2013-as évadra bérlettel rendelkező nézők a VI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó előadásaira 20% kedvezménnyel válthatnak jegyet a Pécsi Nemzeti Színház jegypénztárában.

Program:

10.00 – 10.15 Modern tréning a Pécsi Balettel a Színház téren

10.30 – 11.00 János vitéz – nyílt próba a nagyszínházban

11.15 – 11.45 Picasso kalandjai – nyílt próba a kamaraszínházban

12.00 – 12.30 Bonyodalmas balkáni lakodalmas – nyílt próba a nagyszínházban

süti beállítások módosítása