Rudolf Péter: "Rengeteg tervem van"

Rudolf Péter az improvizációs tv-reklámokról, a Beugró lehetséges folytatásáról, és jövőbeni terveiről mesélt a Magyar Hírlapnak. Lapszemle

A Magyar Hírlap cikkéből:

Rudolf Pétert először a népszerű improvizá­ciós reklámfilmekről kérdezte a riporter, amelyekben mostanában látható a színész-rendező. "Visszanézve úgy tűnik, magától értetődően születtek meg ezek a reklámok. Nyilvánvalóan a Beugróból nőtt ki, az ottani játékötletnek a továbbgondolása volt az első kisfilm, a koncepció az improvizáción alapult" - mesélte Rudolf Péter. "Csak úgy tudok dolgozni, hogy hiszek abban, amit csinálok, vagyis csak olyan dologra mondok igent, aminek értelmét látom. Sok olyan csatorna van, amelyek létezése számomra érthetetlen, sőt dühítő. Ezeket a műsorokat szívesen cikiztem ki. Nem kínkeservesen elkészített, kiizzadt filmek ezek, kifejezetten jól szórakoztunk munka közben. Amiben pedig a készítők örömüket lelik, és hitelesek maradnak általa, az általában sikeres lesz. Talán ebben rejlik ezeknek a reklámoknak a titka" - árulta el.

rudolfMiután leállt a népszerű Beugró, tavaly ősszel adásba került a Mindenből egy van című sorozat. Ennek kapcsán Rudolf Péter elmondta, az improvizáció mint műfaj összeköti a két műsort, mégis más a kettő. "Egy olyan játékban, mint a Beugró, sokkal nagyobb szabadságunk van színészként, mint a Mindenből egy vanban. Ott egy üres térben, díszlet és jelmez nélkül dolgoztunk, és a legkülönfélébb figurákkal népesíthettük be a színpadot. Az új sorozatban fel kell építenünk egy karaktert, a jeleneteknek egy kerek történetté kell összeáll­niuk, amely történetben sorsok bontakoznak ki. Ez hol sikerül, hol nem. És ne feledkezzünk meg arról az aprócska tényről, hogy menet közben kapunk a fülhallgatón újabb és újabb feladatokat. Az első évadból levontuk a tapasztalatokat, és tudjuk, hogy sok munkánk van még vele" - fogalmazott Rudolf Péter.

Rudolf Péter arról is beszélt, hogy nemrég kezdett bele egy "nagyon nagy munkába" a Centrál Színházban. "A színház vezetőjének, Puskás Tamásnak sikerült megszereznie egy Londonban jelenleg is futó sikerdarab jogait. Ez Az ígéret földje Jez Butterworth-től Novák Eszter rendezésében, amelynek a premierje októberben lesz. Johnny Byron életem egyik legfontosabb szerepe lesz, úgy érzem. Decembertől pedig a Radnóti Színházban próbálom a Holt lelkeket, amit örömömre volt tanárom, Valló Péter rendez – ez szintén kihívás nekem. Emellett persze rengeteg tervem van, filmes és televíziós ötletek. Szeretnék beindítani egy sorozatot a tévében, amelyben nemcsak színészként, hanem rendezőként is részt vennék, de erről babonából egyelőre nem szeretnék elárulni semmit" - nyilatkozta Rudolf Péter.

Fotó: Kövesdi Andrea

süti beállítások módosítása