Utcabálra hív a József Attila Színház

Bemutató előtt álló darabok és korábbi produkciók zenei részleteiből kapnak ízelítőt, akik szeptember 8-án eljönnek a József Attila Színház Évadnyitó Utcabáljára. Ezen a napon a színház melletti kis utcában, a Déryné közben számtalan izgalmas program várja a felnőtteket és a gyerekeket egyaránt.

A délután 3-kor kezdődő műsorfolyammal először a kicsiknek kínálnak szórakozást: ők a színház egyik gyermekdarabjából, az Ózból láthatnak-hallhatnak bemutatót, majd a művészekkel közösen táncra perdülhetnek az Óz zenéjére. A közös táncba a felnőttek is bekapcsolódhatnak, hiszen a flashmob, magyarul villámcsődület lépéseivel a színház Facebook oldalán mostantól lehet ismerkedni.

A színház sminkesei és fodrászai a kicsiknek arckifestéssel, a felnőtteknek korabeli frizurák készítésével kedveskednek, az átalakítás közben készült fotókat és a végeredményt a színház honlapján lehet majd megnézni.

248129_4076826159349_378652451_n

A teljesen ingyenes programok közben plakátkiállítással idézik meg az előző évad és az őszi szezon darabjait. A plakátokat azért érdemes tanulmányozni, mert a helyszínen kedvezményes jegy- és bérletvásárlásra is lesz lehetőség, amelyek mellé tombolát is kapnak a vásárlók. A tombola fődíja két jegy a színház október 6-i első bemutatójára, a Feketeszárú cseresznye című darabara. És a tombola egyúttal kóstolójegy is, mivel a művészek közül néhányan új oldalukról mutatkoznak be. A maguk főzte ételekkel kínálják meg a közönséget, akik zsűrizhetik az ételeket, aszerint, hogy kié ízlett a legjobban. A főzőversenybe többek között Bodrogi Gyula, Benkő Péter, Rékasi Károly, Láng József is beszáll.

Négy órától a színházkedvelő közönség találkozhat és beszélgethet a József Attila Színház örökös tagjaival, Galambos Erzsivel, Bodrogi Gyulával, Bakó Mártával, Voith Ágival, Szabó Évával, Láng Józseffel akiktől dedikált fotókat kaphatnak.

Fél öttől a zenéé lesz a főszerep: Retró slágerek hangzanak el a Mici néni két élete című darabból, magyar és délszláv dalok csendülnek fel a bemutató előtt Feketeszárú cseresznyéből, és zenés részletek jönnek a szintén újdonságnak számító FAME - A hírnév ára című musicalből is. És lesz zenei válogatás a hetvenes évek zenéiből és különböző musicalek is felcsendülnek a színpadon.

A különleges zenei és színpadi kavalkádban részt vesz többek között Nemcsák Károly, a színház igazgatója, Fehér Anna, Esztergályos Cecília, Voith Ági, Vándor Éva, Bodrogi Gyula, Koltai Róbert, Dér Heni, Puskás Péter.

A Színházi Évadnyitó Utcabál, amelynek háziasszonya idén Kocsis Judit lesz, immár hagyomány a színház életében. Csakúgy, mint a 2006-ban rendezett első bálon, a társulat most is örömmel várja a színházkedvelő közönséget délután háromtól este tízig egy közös mulatságra.

fame-rent_vagott1

Itt a részletes program:

15.00 Találkozz Hófehérkével a törpékkel és a királyfival...

PÁRHUZAMOSAN:

Aszfaltrajzolás! Fessük ki az arcunkat, gyerek program (15.00 – 17.00), Hófehérke és törpék színezése zsírkrétával a színpad melletti asztalokon.

15.30 Szalmababa dala az Óz előadásból

15.40 Óz flash mob gyakorlása

16.00 Óz flash mob (közös tánc) gyerekekkel, felnőttekkel és

kollégákkal

PÁRHUZAMOSAN:

16.00 ÖRÖKÖS TAGJAINK DEDIKÁLÁSA (Galambos Erzsi, Márta, Szabó Éva, Voith Ági,Bodrogi Gyula, Láng József, Ujréti László)

16.10 Nemcsák Károly megnyitja a Színházi évadnyitó utcabált

16.30 Musical dallamok

+ ASZFALTRAJZVERSENY EREDMÉNYHIRDETÉS

16.45 Voith Ági és Bodrogi Gyula a színpadon

17.00 Mici néni két élete előadásból részlet

PÁRHUZAMOSAN:

17.00 Korok fizuráinak elkészítése hölgyeknek és uraknak

17.10 Esztergályos Cecília meglepetés dala

17.15 Fehér Anna a színpadon

17.30 Vamp, a vámpír musical/ részlet

PÁRHUZAMOSAN:

17.30 INDUL A FŐZŐVERSENY , A KÓSTOLTATÁS

17.45 Shakespeare: Rómeó és Júlia előadásból egy kis részlet

18.20 Blazsovszky Ákos két önálló szerzeményét adja elő

18.40 Hunyadi Sándor: Feketeszárú cseresznye előadásból zenés ízelítő

19.30 Koltai Róbert dallal érkezik

20.00 Főzőverseny eredményhirdetése + TOMBOLA

21.00 FAME RENT, A hírnév ára musicalből ízelítő

21.30 Retro disco Fehér Adrienn és Jónás Andrea előadásában!

Mindenkit várnak szeretettel 15.00-tól!

 

Forrás: József Attila Színház

süti beállítások módosítása