Befejezték a felújítást a győri színházban

Hatvan nap alatt elkészültek a munkákkal, hivatalosan is készre jelentette a kivitelező a a Győri Nemzeti Színházban zajló felújítást - írta a kisalföld.hu.

Határidőre elkészültek a színpad cseréjével, gépészeti felújításokkal, így szeptember 13-án elkezdődhet az évad. A formális műszaki átadás csütörtökön lesz.

A kivitelező cég (Ipartechnika Menedzser Kft.) ügyvezetője, Miklósy Lajos a 47,3 millió forintos beruházással kapcsolatban elmondta, harminc éve nem nyúltak hozzá a színpadtechnikához, az idő nagyon eljárt felette.

"Átnéztük a fémszerkezetet, a töréseket kijavítottuk, át kellett alakítani a mozgókazetta kerékrendszerét, a hajtóműveket is felújítottuk, kicseréltük a jel-, gyenge- és erősáramú kábeleket. A beruházás másik komoly része a színpad teljes faszerkezetének cseréje volt" - mondta a szakember.

2Fotó: Bertleff, kisalfold.hu

"Jól használható színpadot kap vissza a színház, de újat mi sem tudtunk varázsolni a harmincéves gépekből. Tíz évvel meg tudtuk hosszabbítani az élettartamot, de a csere utána időszerű lesz. Ami a hatvan napba belefért, mindent megcsináltunk" - fogalmazott.

A felújított színpadtechnika hivatalosan szeptember 13-án, az Operettmánia c. előadáson debütál, az érdeklődők azonban már az 1 nap a kulisszák mögött című nyílt napon (szintén szeptember 13-án) meggyőződhet a felújítás sikeréről.

Forrás: kisalfold.hu

süti beállítások módosítása