Közeleg a VI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó

Idén is lesz Táncünnep a Kultúra Városában! A Pécsi Balett immár hatodik alkalommal várja a táncrajongókat a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozóra, mely ebben az esztendőben is változatos, nívós, ugyanakkor közönségbarát programokat ígér. A Pécsi Nemzeti Színház már nemcsak helyszínként, de partnerként is segíti a szervezést.

A hagyományokhoz híven minden előadás új produkció, mely most látható először Pécsett.

Szeptember 27-én a Győri Balett nyitja a találkozót a Queen-Balettel.

Szeptember 28-án mutatkozik be Pécsett először Fodor Zoltán Társulata, az Inversedance a Tudatalatti című egyfelvonásossal. Az est második részében a Bozsik Yvette Társulat: Az Ezeregyéjszaka virágai című felnőtteknek szóló táncszínházi előadását tekintheti meg a pécsi közönség.

Szeptember 29-én a Tánccsillagok a Kultúra Városában Gálaesten fellép a Budapest Táncszínház, a Duna Művészegyüttes, a GoBe Társulat, a Győri Balett, a Magyar Állami Népi Együttes, a Magyar Nemzeti Balett, a Magyar Mozdulatművészeti Társulat,  a Pécsi Balett, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola Táncművészeti Tagozata és a TranzDanz.

queen_balettGyőri Balett: Queen-Balett (Fotó: Dusa Gábor)

Szeptember 30-án a Közép-Európa Táncszínház és a Frenák Pál Társulat lép fel. Először a KET és a Gangaray Dance Company: ArTeRrOr-ja, majd a Frenák Pál Társulat legújabb produkciója, a Hymen látható.

Hogy a kortárs kísérletező kedv és a felnövekvő generáció is teret kapjon: táncművész szakos növendékek Szösszenetei várják a közönséget minden előadás előtt a színház előcsarnokában; valamint szeptember 28-án Lázár Eszter és alkotótársai a Cella Septichorában, szeptember 29-én pedig Góbi Rita Társulata a Színház téren mutatják be térspecifikus produkcióikat.

A Tánctalálkozó szakmai kísérőprogramjaként táncművészeti fórumot rendez a Magyar Táncművészek Szövetsége szeptember 27-én csütörtökön 14.00 órakor “A táncművészet aktuális helyzete és szerepe 2012-ben” címmel és témában, valamint a szövetség hagyományos kihelyezett elnökségi ülését is itt tartja majd.

Jegyvásárlás (a tavalyi árakon): a Pécsi Nemzeti Színház jegypénztárában és online www.pnsz.hu

süti beállítások módosítása