Mundruczó Kornél Varsóban rendez

Szeptember 20-án mutatja be a TR Warsawa színház Mundruczó Kornél új rendezését Denevér címmel.

kornel2

Mundruczó visszatérő rendezője az európai színházaknak. Külföldön készült előadásai több német városban is műsoron vannak, mint például Hamburgban, Hannoverben, Obenhausenben, de Lengyelországban ez az első rendezése.

Az előadás további magyar vonatkozása, hogy a dramaturgja a Radnóti Színház színésznője, Wéber Kata, a díszlettervezője Ágh Márton, a zeneszerző pedig Szemenyei János.

Részlet egy próbából:

A darabról:

Pár nappal szilveszter előtt. Vadidegen emberek találkoznak távol az otthonuktól, hogy együtt búcsúztassák az Óévet egy messzi intézetben, ifj. Johann Strauss világhírű operettjét, a Denevért felidézve. Noha a vendégek csupán pár napot töltenek együtt, a legnagyobb áldozatoktól sem riadtak vissza, hogy ide kerülhessenek. Idejüket, pénzüket, de sokan még a tisztességüket is kockára tették hogy fogadják őket. Öregek és fiatalok, házasok és egyedülállók egyaránt megfordulnak itt. A vendégek sokmindenben mások, egyben azonban hasonlítanak. Ugyanarra a kérdésre keresik a választ: szabad-e az embernek büntetlenül Istent játszania?

kornel

Mundruczó Kornél és a TR Warsawa színészei egyszerre idézik meg a XIX. század operett kispolgári és cukros világát, miközben utópiájukban egy szívbemarkolóan fontos kortárs problémát dolgoznak fel. A hiteles dokumentumokon alapuló történet pedig mindannyiunkat elgondolkodtat, meddig és milyen áron lehetünk urai saját életünknek?

Színház.hu

süti beállítások módosítása