Ekészült A nyomorultak musical filmváltozata

Elkészült Victor Hugo klasszikusának, A nyomorultaknak musicalfilm változata. Az új szuperprodukció alkotói azonban szakítottak a zenés filmek hagyományaival, mivel elmondásuk szerint ez nem csupán egy zenés mozi. Az újdonság az, hogy a hamarosan a mozikba kerülő musical minden dalát, a forgatáson vették fel eredetiben, azaz nem a korábban rögzített stúdiófelvételre tátogtak a sztárok.

- Ez a film tulajdonképpen nem musical, hanem ízig-vérig dráma, amiben történetesen énekelnek a szereplõk - magyarázza Cameron Mackintosh producer. - Ezért gondoltuk képtelenségnek, hogy a színészeink elõbb stúdióba vonulnak, feléneklik a dalokat, aztán hónapokkal késõbb megpróbálnak teljes átéléssel tátikázni a kamerák elõtt. Elveszett volna az intenzitás, a drámai erõ.

A nyomorultak sztárjai - többek között Hugh Jackman, Anne Hathaway, Russell Crowe és Helena Bonham Carter - miniatűr, a nézők számára láthatatlan fülhallgatót viseltek, ebben szólt az alapdallam, hogy el ne veszítsék a ritmust. Az élõben felvett dalokhoz októberben hetvenfõs szimfonikus zenekar játssza majd a körítést.

- Az emberek folyton azt kérdezik, miért olyan drága ez a film, és miért tartott négy hónapig a forgatás - mondja Anne Dudley Oscar-díjas zenei producer. - Erre az a magyarázat, hogy két és fél órányi csaknem folyamatos éneklésrõl van szó, ami négy filmre való zenei anyag!

(Les miserables - hazai bemutató: 2012. december 27.)

süti beállítások módosítása