Elérhető Nagy József pályázata a Trafóra

Az alábbiakban Nagy József pályázatát tesszük elérhetővé, amellyel elnyerte a Trafó vezetését.

nagy

Részlet a pályázatból:

A Trafó kortárs művészeti központként egyedülálló intézmény a magyar kulturális életben. Működését a kezdetektől követve – a megnyitón részt vettem egy performance-szal és többször is vendégszerepeltem francia és délvidéki produkciókkal – megállapíthatom: komoly eredményeket ért el a külföldi, illetve a magyar kísérletező koreográfusok, később színházi rendezők figyelemmel követésében és pályájuk segítésében.

Elemzésre szorul viszont az a kérdés, miért van még mindig kevés magyar rendező, koreográfus, zeneszerző jelen a külföldi művészeti színtéren. E helyzetből való kimozdulást úgy tudnám segíteni, hogy magas színvonalú nemzetközi alkotókat hívnék meg, műhelymunkákat és közös produkciókat kezdeményeznék. Szerintem ez a kulcsa a magyar előadóművészet komoly nemzetközi megjelenésének.

Ehhez hiánypótló, több szintes pedagógiai jellegű munkára lenne szükség. Az eddig elhanyagolt, sokszor lenézett – mert nem eléggé ismert – művészeti területek fokozottabb bemutatását is feladatomnak tekinteném. Gondolok itt a kortárs báb, cirkusz és aktuális zene kimagasló művészeinek meghívására, és ismétlem, műhelymunkák, mesterkurzusok hatékony szervezésére.

E munkához a programszervezés mellett elengedhetetlen a külföldi és hazai intézményekkel, fesztiválokkal való együttműködés fejlesztése. Mivel a magyar kortárs összművészeti világot szívügyemnek tekintem, széleskörű nemzetközi kapcsolataimra támaszkodva - ezt a fejlesztést egy jól működő helyi munkacsoport felállításával, valamint nemzetközi társszervezők bevonásával igényesen és magas művészi szinten tudnám végezni.

Tisztában vagyok a magyarországi kulturális közegben jelenlevő feszültséggócokkal, de úgy gondolom, megfelelő rálátással, elemzéssel és nyitottsággal rendelkezem ahhoz, hogy ezeket kezelni tudjam.

Művészeti filozófiámat egyetlen szóval tudnám összefoglalni: Minőség.

A pályázat az alábbi linkról letölthető pdf-ben:
Nagy József pályázata a Trafó vezetői (Ügyvezető igazgatói) tisztségének betöltésére.

süti beállítások módosítása