Nyílt nap fröccsel és kulisszajárással Győrben

A kulisszák mögé is bepillanthatnak, sőt bebaragolhatják a pincétől a padlásig a Győri Nemzeti Színház minden zugát azok az érdeklődők, akik csütörtökön ellátogatnak a teátrum nyílt napjára.

A vendégek most láthatják először a nyáron megújult színpadot és a gépészeti rekonstrukció eredményeit - mondta Pottyondy Nóra kulturális menedzser az MTI-nek.

Az idei - sorrendben a harmadik - nyílt nap újdonsága lesz a szinkron show, amelyen a közönség ízelítőt kap arról, hogyan is zajlik a szinkronizálás, és a vállalkozó kedvű nézők ki is próbálhatják magukat ebben a műfajban.

Látványosnak ígérkezik a fény show, amelyet Molnár Tamás fővilágosító a Pink Floyd zenéjére mutat be. Graffiti versenyt is először rendeznek ezúttal, a jelentkezők az évad darabjainak címére készíthetnek kompozíciókat. Az alkotásokat a színház előtti téren állítják ki.

A Győri Balett táncosainak balett-tréningjét nézhetik meg a közönségtalálkozó résztvevői. A balettgyakorlat helyszíne a nagyszínpad lesz, de a "kulisszajárók" beleshetnek a Kisfaludy terembe az Apácák próbájára is.

A musical kedvelőit délután szabadtéri koncert szórakoztatja a színház előtti téren, a sztárvendég Tóth Gabi lesz. Az egész napos program operettgálával zárul a nagyszínpadon. A hétre ma várom a Győri Nemzetinél című műsorban népszerű operettslágereket adnak elő a teátrum művészei.

A házigazdák étellel és itallal is kedveskednek a vendégeknek. A pörkölt már hagyományos, csak úgy mint a "kissfröccs". Előbbit Forgács Péter színházigazgató, utóbbi Kiss János, a Győri Balett vezetője kínálja.

A rendezvény célja változatlan, a szervezők közelebb akarják vinni a színházat a közönséghez - közölte a kulturális menedzser.

1nap

Itt a teljes program:

09.00 Kulisszajárás I. turnus 6 csoportban, vezetéssel

10.00-10.45 Balettgyakorlat a nagyszínpadon - Kiss János

10.00 órától Drámajáték Kszel Attilával: helyszín előcsarnok legfelső szint

11.00 órától Antigoné – beavató színház Hegedűs Ildikóval helyszín: Próbaterem, diákcsoportok játszanak profi közreműködőkkel

11.00 Kulisszajárás II. turnus 6 csoportban, vezetéssel

11.00-11.45 GyőrBe-Ugró – Máté Richárddal a nagyszínpadon

12.00-12.45 Színpadtechnikai bemutató –Molnár Tamás vezetésével - a nagyszínpadon

13.00-13.30 SZINKRONSHOW - a nagyszínpadon

13.30 Kulisszajárás III. turnus 6 csoportban, vezetéssel

16.30 Plasztikonok – előzetes 2012/2013-as évad előadásaiból – Kszel Attila stúdiós csoportja - a színház előtti pódium színpadon

16.30 –tól dedikálás a napsütésben

17.00 Szabadtéri musicalkoncert sztárvendéggel, érkezik hozzánk a Finitó egyik leendő főszereplője: Tóth Gabi - színház előtti pódium színpadon

17.15 Pörkölt és fröccs Házigazdák: Forgács Péter és Kiss János Helyszín: színház előtti tér

19.00 Hétre ma várom a Győri Nemzetinél- Operettmánia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


süti beállítások módosítása